90+3'te 'penaltı' tartışması

Beşiktaş, Kasımpaşa maçında 90+3'te bulduğu golle 1 puanı hanesine yazdırırken, hakem Cüneyt Çakır’ın verdiği penaltı kararı tartışma yarattı

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Süper Lig'in 10. haftasında Kasımpaşa'yı ağırlayan Beşiktaş, 90+3. dakikada penaltıdan bulduğu golle maçı 3-3 berabere bitirdi. Hakem Cüneyt Çakır'ın verdiği penaltı kararı ise tartışmalara neden oldu.

Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup, ceza sahasında çalımlarla ilerledi ve yerden pasını attı. Kasımpaşalı Donk, pozisyonda topa yatarak müdahalede bulundu. Cüneyt Çakır, Donk'un yerden topa elle müdahalede bulunduğuna hükmederek penaltı noktasını gösterdi. Kasımpaşalı oyuncular, pozisyonda topun Donk'un koltuk altına çarptığını savunarak Çakır'a uzun süre itirazda bulundu ancak karar değişmedi. Penaltıyı gole çeviren Oğuzhan, maçın skorunu 3-3 olarak belirledi.

Reklam
Reklam
[Maçtan kareler-![Beşiktaş - Kasımpaşa maçından kareler 2015-2016](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2124805/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/besiktas-kasimpasa-macindan-kareler-2015-2016-155242-myspor)

Öte yandan, pozisyonun öncesinde de Beşiktaşlı Atiba'nın topu elle kontrol ettiği görülürken, hakem Çakır, pozisyonda devam kararı verdi.

"Bence penaltı değil"

Beşiktaş deplasmanından 3-3 beraberlikle ayrılan Kasımpaşa'da önemli isimlerden Donk maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın son dakikada kazandığı penaltı pozisyonunun içindeki isim olan Donk'un açıklamaları şu şekilde;

"Takımımla gurur duyuyorum. Bu akşam güzel bir maç oynadık. Son ana kadar iyi bir mücadele verdik. Hakem son dakikada penaltı kararı verdi ama ben onunla aynı görüşte değildim. Bence penaltı değildi."

"Hakemin odasına gittim ve sakince konuştuk"

Maç sonrasında hakemin odasına gittiğini belirten Donk; "Sakince odasına gittim ve hakemlerle konuştum. Bana penaltı olduğunu söyledi. Asistan hakemin de bu görüşte olduğunu söyledi ama ben aynı görüşte değilim." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Güzel bir gol oldu"

"Hayatım boyunca defans oyuncusu olarak oynadım. Yeni pozisyona yavaş yavaş alışıyorum. Atağa daha çok çıkıyorum artık. Bugün de böyle oldu ve gol attım. Gol öncesi topu önüme iyi aldım. Doğru zamanda vurdum ve güzel bir gol oldu."