Her sezon onlarca dizi ekranlarımıza geliyor ve pek azı yüksek izlenme oranlarına sahip olabiliyor.
Gelişen teknolojinin elbette ekranlarımıza kattıkları var. Ama bunun yanında götürdükleri de çok fazla.
90'lı yıllarda az seçenek olduğu için kaliteli diziler (ya da o zamanlar bizlere duyguları tam geçtiği için öyle düşünüyorduk tartışılır) izlenme rekorları kırıyor adeta müptelası olduğumuz oyuncuları izleyebilmek için dizi gününü iple çekiyorduk. Öyle ki şimdilerde bile o dizilerin isimlerini duyduğumuz da bile hala gözlerimiz uzaklara dalar...
Sizler için derlediğimiz ve yıllar geçtiği halde unutulmayan, unutulmayacak olan diziler ve sevilen karakterleri.
Baskül Ailesi:
Onlar ilk önce Kanal 6'da karşımıza çıktılar. Zerafet, Filiz, Fidan, Gülendam ve babaları Gürbüz. Güven pazarlama ve elbetteki jenerik müziklerini hatırlamayan var mı?
"rejim diyet hak getire
yazık bu bedene
şişmanlık sultanlıktır
işim olmaz baskülle"
Bir Demet Tiyatro:
Mükremin çıtır, Feriştah, Saldıray abi, Kudret, Zabıta İrfan, Laz Bakkal, Fıdıllıoğlu, Telviye anne, Pala Şamuran, Eyvah Necdet... 90'lı yıllar denildiğinde akla ilk gelen fenomenlerden.
Çiçek Taksi:
''Çiçek taksi durağı burası, taksinin rengi buğday sarısı, kiminin parası kiminin duası
çiçek taksi durağı burası'' nağmeleriyle dillere destan olan dizi yayınlandıktan sonra ülkemizin dört bir tarafında durak isimleri 'Çiçek Taksi' olmuştur.
Çılgın Bediş:
'He yo he yo' diye sevinen Yonca Evcimik, aşık olduğu ama bir türlü anlaşamadığı Oktay, Necmi dede, Mükü, Banu ve ''Çılgın Bedişim yokbaşka işim, silerim hüznü baştan çizerim, dünya dursa ben yine dönerim, ÇılgınBedişim yok başka işim, elim dursa durmaz ki dilim'' sözlü müziğiyle bir dönem ergenlerini ekranlara bağlamış efsane...
Dedektif Memoli:
Mehmet Ali Alabora'nın jöleli saçlarıyla kendisine aşık ettiği ve unutulmaz repliği 'bana sadece iş arkadaşlarım Memoli der' ile bir süre bizleri dedektif kankası olmaya heveslendiren polisiye dizi.
Gerçek Kesit:
Perihan Savaş'ın sunumuyla karşımıza çıkan 2014 yılında bile hala fenomen olan, Sarı Bıyık takma adıyla gönülleri feth eden oyuncu Cahit Kaşıkçılar'ı tanımamıza vesile olan her bölümü farklı, özellikle gece uyuyamayanların sevdiği Reality Show dizisi.
İkinci Bahar:
Sert mizaçlı ama yufka yürekli Ali Haydar usta ve çocukları, nazlı ceylan bakışlı, hayat mücadelesi veren Hanım ve evlatlarıyla, samimiyeti ve Sezen Aksu'ya ait şarkısıyla tüm aileyi ekrana bağlayan 'şimdi olsa yine izlerim' dizisi.
Kara Merek:
'Sevdim dedin hiç sevmedin, sen kimleri mahvettin kara meleeek' desek hemen hatırlarsınız sanırım? Sanem Çelik, Ece Uslu, Mustafa Alabora ve Zerrin Arbaş'ın başrollerini paylaştığı aşk, entrika ve ihanet dolu dizi. Bir dönemin genç erkekleri Sanem Çelik'e aşık olurken orta yaşlı hanımları ise Mustafa Alabora'ya karşı boş değildi.
Kaygısızlar:
3 aşi ve 36 çocuğuyla ekranlarımıza gelen, eleman adlı karakter ve hostes sevgilisiyle güldüren komik ve absürd dizi.
İşte Kaygısızlar dizisinden efsane bir replik ;
''hostes,bir gun benimle evleneceksin.adin da hostes kerim olacak. ''
Mahallenin Muhtarları:
Muhtar bey, Fadime, Kıvırcık, Şirin, Müzevin Müzeyyen, İğneci Handan derken yıllarca izledik onları. Mahallenin kahvecisi Kıvırcık'ın bir maymunu vardı ki bayılırdık ona. Adı da güzeldi. 'Çaydanlık' Yıllarca sürdü bu dizi.
Ruhsar:
Cem Davran ve Hande Ataizi'nin izlemesem olmaz dizisi. 'Kanka' kelimesinin bu diziden çıktığı efsanesi ne kadar doğru bilemeyiz ama 'Ruhospu'yu ilk Ruhsar dizisinde duyduğumuza eminiz.
Sıdıka:
İtiraf etmeliyiz ki en sevdiğimiz, yeniden aynı kadro ile çekilse izlemeye devam edeceğimiz, zeki esprilerin, başarılı oyunculukların bulunduğu günümüzde bile gideri olan süpersonik dizi. 'İntihar edersen baban öldürür seni, sus bakayım... anneye enteresan denmez, abi x abi süperdi. alkol duvarı geçilirken rakının yanındaki mezelerin kütlesini hesaplayan teorisiyle bilinirdi. kendisine rakının einstain'ı derlerdi. ' replikleriyle kahkaha attıran post modern ev kızı dizisini saygı ile anıyoruz.
Süper Baba:
İstanbul'un en guzel yerinde, en guzel konulu, en iyi muzikleri ve iyi oyuncuların olduğu çok güzel bir diziydi. Şevket Altuğ'ya hayran olmayan anne kalmamıştı o dönem. Müzikleri bile yıllaaar yıllar geçse de dinlenmeye devam edecek. Şevket Altuğ bu diziden sonra ortadan kaybolmasaydı ne güzel olurdu dedirtir.
Şehnaz Tango:
Perran Kutman ve Erdal Özyağcılar'ın başrollerini paylaştıkları ve onlar ne zaman biraraya gelip konuşmaya başlasa ortamda duygusal dakikalar yaşattıran, anne ve babalarımızın birbirlerine yeniden aşık olmasını sağlayan dizi Pazartes, akşamlarını özel kılardı.
Tatlı Kaçıklar:
Mehmet Ali Erbil ve Yalçın Menteş'in eğlendiren, güldüren dizisi. Köpekleri Cakabo'nun hayvan sevgisini aşılarken manken gibi kızların ekranı şenlendirdiği, 'seksi şempanze' sözünü akıllarımıza kazımış bir Saffet ve Rafet hikayesiydi.
Üvey Baba:
90'lı yılların sonlarına doğru ekranlara gelen 'Lamia büyüyünce güzel kız olacak' dedirten bazen güldüren bazen sinirlendiren, neden izlediğimizi çözemediğimiz diziydi. Oryantal Sibel Gökçe'nin yuva yıkan kadın olduğu dizide üvey baba rolünü üstlenen Şemsi İnkaya'ya sinir olmayan yoktu.
Yasemince:
90'lı yıllarda başlayan ve yıllar yıllar süren bölümlerden ve tiplemelerden oluşan bu güzide dizimizden aklımızda kalanlar; Şuayip, itilmiş ve kakılmış, sürahi nine'dir. Dua edelim ki yeniden başlamasın.
Yazlıkçılar:
Bizimkiler dizisinin kadroya bir kaç kişi ekleyerek yeniden çekilen yazlık bölümüydü. O zamanların modası site şeklinde konumlandırılmış yazlık hayatları anlatırdı. Bolbol küfür barındıran dizide sansürü ilk o zamanlar tatmıştık.