90'lık Kur'an Aşığı, Gençlere Örnek Oldu

Zonguldak'ta ikamet eden 90 yaşındaki Rıza Denizci, 8 ayda ilerlemiş yaşına rağmen Kur’an okumayı öğrenerek...

Zonguldak'ta ikamet eden 90 yaşındaki Rıza Denizci, 8 ayda ilerlemiş yaşına rağmen Kur’an okumayı öğrenerek örnek oldu.

Kent merkezindeki Yenimahalle Camii Kur'an Kursu'na giderek Kur'an-ı Kerimi yüzünden okumayı öğrenen Denizci, en büyük halini gerçekleştirmenin sevincini yaşadı. Azmiyle kurs arkadaşlarına örnek olan Rıza Denizci, “Yıllardır en büyük arzum Allah kelamını öğrenmekti. Çok niyetlendim; ama maddi durumum yeterli olmadığı için bir türlü Kur’an-ı Kerim’i öğrenememiştim. Sağ olsun Durmuş Hocamızın sayesinde geç de olsa başardım.” dedi.

Reklam
Reklam

90 yaşında Kur'an okumanın büyük bir lütuf olduğunu dile getiren Rıza Denizci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Evden buraya gelmek uzun bir mesafede bulunuyor. Üstelik yürümekte zorluk çekiyorum. Fakat Kur’an aşkı ağır bastı ve 90 yaşımda şeytanın bacağını kırdım. Gençlere de tavsiye ediyorum. Kenarda köşede vakit geçirmek yerine böyle kurslara gelip Yüce Allah’ın kelamını öğrensinler.”

KUR’AN ÖĞRENMENİN YAŞI YOK

Zonguldak’ta 26 yıldır Kur'an Kursu öğreticiliği yapan Durmuş Aydemir, aynı zamanda il genelinde tek erkek Kur’an Kursu öğreticisi. Küçüklüğünden bu yana en büyük amacının insanlara Kur’an öğretmen olduğunu kaydeden Aydemir, “2 yıl önce Bağlık Yeni Mahalle Kur’an Kursu’na tayinim çıkınca etrafı inceledim. Birçok arkadaşımızın vaktini kahvehanelerde geçirdiğini ve bunların büyük çoğunluğunun emekli olduğunu müşahede ettim. Mahalle sakinlerimizin ayağına gidip onlara Kur’an öğrenmenin faziletinden bahsettik. Bu emekliler arasında yaşları 70’i bulanlar da vardı. Yalnız 90 yaşındaki Rıza amcanın azmi bir başkaydı. Adeta Kur’an aşkıyla yanıyordu. Bir ayağı sektiği için yarım saatlik bastonla kursa geldi. Geldiğinde bir harfi bile bilmiyordu. Çok şükür her şeyi öğrendi.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

90’lık Kur’an talebesi Rıza Denizci, Zonguldak Müftülüğü tarafından örnek azmi nedeniyle teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: