91 Kişilik Katiplik Için 2 Bin 833 Kişi Ter Döktü

Adalet Bakanlığı tarafından Bursa ve ilçe adliyelerine alınacak 91 zabit katipliği kadrosu için açılan sınava...

Adalet Bakanlığı tarafından Bursa ve ilçe adliyelerine alınacak 91 zabit katipliği kadrosu için açılan sınava 2 bin 833 kişi başvurunca adliye önünde uzun kuyruklar oluştu.

Adalet Bakanlığı'nın Bursa Adliyesi'nde 91 zabıt katibi alacağını duyurması üzerine Türkiye’nin dört yanından 2 bin 833 kişi Adalet Bakanlığı'na müracaatta bulundu. Sabahın erken saatlerinden itibaren memur adayları sınavın yapılacağı adliye önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Katip adayları, heyecanlarını yenebilmek için adliye merdivenlerinde, yanlarından getirdikleri bilgisayarlarda klavye çalıştı. Kimi adaylara eşleri ve çocukları, kimi adaylara arkadaşları, bazı adaylara da anneleri kağıttan kelimeleri okuyarak yardımcı oldu. Çok heyecanlı olduklarını belirten memur adaylarının çoğunluğunun üniversite mezunu olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Her oturuma 40 memur adayı alındı. Q ve F klavye olarak ayrı ayrı imtihana giren adayların heyecanı gözlerden kaçmadı. 3 dakikada 90 kelime ve üzeri yazanların önümüzdeki hafta mülakata alınacağı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: