96 yaşındaki kadına tecavüze 26 yıl hapis

Adana’da 96 yaşındaki Ayşe U.’ye tecavüz ettiği iddia edilen Mehmet Fatih Ataş, 26 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Adana’da 96 yaşındaki Ayşe U.’ye küpelerini gasp edip tecavüz ettiği iddia edilen 20 yaşındaki Mehmet Fatih Ataş, 26 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi. Sanık Ataş ise son savunmasında suçsuz olduğunu savunup, vicdanının rahat olduğunu söylerken, Ayşe U. ise sanığın aldığı cezayı göremeden yaşamını yitirdi.

Demetevler Mahallesi’nde 6 Ekim 2010′da tek başına yaşayan Ayşe U.’nun evine giren Mehmet Fatih Ataş, yaşlı kadının küpesini gasp etti. Ardından da iddiaya göre, tecavüz edip kaçtı. Polis, yaşlı kadının üzerinde bulunan sperm örneklerinden yola çıkarak sanığa ulaştı. Bir hırsızlık suçundan yakalanan Fatih Ataş’dan alınan kan ve sperm örneklerinin DNA’sı yaşlı kadından alınan örneklere uydu. DNA uyuşması üzerine tutuklanan ve hakkında ?Nitelikli yağma, nitelikli cinsel saldırı, nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal etme ve mala zarar verme’ suçlarından 39 yıla kadar hapis cezası istemi ile Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Ataş karar duruşmasına çıktı.

Reklam
Reklam

26 YIL HAPİS
Son savunmasında iftiraya kurban gittiğini tekrarlayan Ataş, “M.Ali Ş. adlı kişi bana esrar sattırmak istiyordu. Satmayınca iftira atıp beni suçladı. Tanımadığım ninem, atam yaşındaki kadına tecavüz etmedim” diyerek beraatini istedi. Son sözünde ise, “Ben yapmadım. Vicdanen rahatım. Beni buraya düşürenler utansın”dedi. Mahkeme heyeti, Ataş’ı, suçlu bulup, ?gasptan’ 13 yıl, ?tecavüzden’ 12 yıl ve ?mala zarar vermek’ suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 26 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etti.

SANIĞA VERİLEN CEZAYI GÖREMEDİ
Ayşe U., 24 Ağustos 2011′de hayatını kaybetmesi nedeniyle sanığa 26 yıl hapis cezası verilmesini göremedi. Geçtiğimiz yıl Mart ayındaki duruşmaya tekerlekli sandalye ile getirilen Ayşe nine, sanığı teşhis etmiş, yatağında tesbih çekerken sanığın pencere demirini kırarak içeriye girdiğini de belirterek, “Hırsız olduğunu söyleyip para istedi. Olmadığını söyleyince bıçak zoruyla küpelerimi aldı. Sonra da elbiselerimi parçalayıp, namusumu kirletti. 2-3 kez de yumrukla vurdu” demişti. Ayşe U., “Bu yaşta namusumu kirletti. Şikayetçiyim” diyerek sanığın yüzüne tükürmüştü.(Habertürk)

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: