9.Türkçe Olimpiyatı için gelen öğrencilere övgü yağıyor

Türkçe Olimpiyatı kapsamında Samsun’a gelen 16 ülkeden 45 öğrenci, bürokratların konuğu oldu. Samsun Vali Vekili...

Türkçe Olimpiyatı kapsamında Samsun’a gelen 16 ülkeden 45 öğrenci, bürokratların konuğu oldu. Samsun Vali Vekili Ramazan Aksoy ve İl Milli Müdürü Hülya Ertürk Koç’un misafiri olan öğrenciler, büyük övgü aldı.
Feza-Der ile Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) sponsorluğunda Samsun’a getirilen Bosnalı, Tanzanyalı, Türkmen, Kazak ve Kırgız öğrenciler, ilk olarak Vali Vekili Ramazan Aksoy'u ziyaret etti. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen buluşmaya KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu da eşlik etti. Ziyarette Vali Vekili Aksoy, Türkçe Olimpiyatı organizasyonun önemine vurgu yaparak, öğrencilerin Türkiye’nin fahri elçileri olduğunu söyledi.
Organizasyonun çok ciddi bir çalışmanın ürünü olduğunu dile getiren Vali Vekili Ramazan Aksoy, 9. Türkçe Olimpiyatı’nı eleştirmek yerine herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerektiğini kaydetti. “Bu türlü çalışmalara destek olunmalı. En azından diğer sivil toplum örgütlerinin de kendileri böyle bir çalışma yapabilir." diyen Aksoy, “Güzel bir çaba. Sizleri kutluyorum. Bir insanın başka uluslardan insanlarla anlaşabilmesi çok önemli. Bu da dil sayesinde oluyor. Her renkten ırktan devletten insanlar var. Bu mutluluğu tarif etmek mümkün değil. Emperyal devletler, silahlı baskıya yönelik bir politika uyguluyor. Ama sizin çabalarınız gönülden dostluk çabalarıdır. Gönül köprüsü kurarak bu insanlarla iletişim sağlıyorsunuz. Onları bizim fahri elçilerimiz olarak görüyoruz. İnşallah kendilerini hem de bizleri en iyi şekilde temsil ederler. Sevgili kardeşlerimi burada görmekten de çok mutluyum. Çalışmalarınız her türlü desteğe açıktır, mazhardır. Yüreğimizin desteğidir. Bunu bütün samimiyetiyle söylüyorum ve başarılar diliyorum." dedi.
Olimpiyat öğrencileri daha sonara İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç'a konuk oldu. Öğrencilerle sohbet eden Koç, olimpiyatları 9 yıldır takip ettiğini belirterek, heyecanını ve mutluluğunu paylaştı. Koç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu aslında yaşadıklarımızın bir tersine dönüşü gibi. Biz hep İngilizce konuşarak kendimizi ifade etmeyi farklı görüyorduk. Yurt dışına gittiğimizde kendimi ifade ediyoruz ama hep başkasının dilini konuşma, buna alışmışız. Böyle durumdaydık. Şimdi başkaları sizin dilinizi konuşuyor. Bu sizi olağanüstü mutlu ediyor. Çok müthiş bir ilgi var. 17 ülkeden 130 ülkeye ulaşması inşallah bu önümüzdeki yıllarda her ülkeden ve daha fazla öğrencinin gelmesiyle katlanan bir ivmeyle devam edecek. Bu sayede Türk insanının çok daha yakından tanıma fırsatı buluyorlar. Kısmen öğretmenleri aracılığı ile kısmen tanıyorlar ama şimdi bütün bir Türkiye ile tanışmak farklı olsa gerek. Herkesi tebrik ediyorum."
İl Milli Eğitim Müdürü Koç, ziyarette öğrencilere kotra maketi hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz