9'u 5 geçe Türkiye'de hayat durdu

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılında saatler 09.05'i gösterdiğinde Türkiye'de hayat durdu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılında saatler 09.05'i gösterdiğinde Türkiye'de hayat durdu.

Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te çalan sirenlerle birlikte sürücüler araçlarından inerek, yayalar ise oldukları yerde durarak saygı duruşuna geçti.

Google'dan 10 Kasım için jest

İnternet devi Google, Mustafa Kemal Atatürk'ü unutmadı ve logosunun hemen altına karanfil yerleştirerek jest yaptı.

Reklam
Reklam

Önemli günlerde doodle'ını değiştiren ve sanatsal doodle'ları kullanıcılar tarafından da büyük ilgi gören Google, Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için de logosunun altına bir karanfil yerleştirdi.

E-5'TE HAYAT DURDU

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77'nci yıldönümünde saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla E-5 Karayolu'nda sürücüler trafiği durdurarak saygı duruşunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için saatlerin 09.05'i gösterdiği sırada çok sayıda araç sürücüsü E-5 Karayolu'nda sirenlerin duyulmasıyla trafiği durdurarak korna çalmaya başladı. Sürücüler araçlarından inerek, saygı duruşunda bulundu. Bazı vatandaşların da metrobüs duraklarında saygı duruşunda bulunduğu gözlendi.

Saygı duruşunda bulunan sürücüler ve vatandaşlar daha sonra yollarına devam etti.

Boğaziçi Köprüsü'nde 09:05

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77'nci yılında Boğaziçi Köprüsü'nde de anıldı. Saat 09.05'te köprüden geçen sürücüler araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundu.

ATATÜRK BULVARI'NDA HAYAT DURDU

Reklam
Reklam

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda ettiği 10 Kasım'da saatler 09.05'i gösterdiği anlarda Türkiye'nin hemen her yerinde hayat durdu. Ankara'daki Atatürk Bulvarı'nda Atatürk'ü anmak için saatlerin 09.05'i gösterdiği sırada çok sayıda araç, yol üzerinde bir anda durarak korna çalmaya başladı. Araçlarından inen sürücüler ve o sırada yolda yürüyen kişiler, Atatürk'ün hayata veda ettiği saatte 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Atatürk Bulvarı'ndaki görevli güvenlik güçlerinin de karşılıklı saygı duruşunda bulunması dikkat çekti. Saygı duruşunda bulunan araç sürücüleri ve vatandaşlar daha sonra yollarına devam etti.

/

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cenaze töreni ve Anıtkabir'e naklinden görüntüler

Atatürk’ün ardından ne yazdılar?

10 Kasım 1938’de yaşamını yitirmesinin ardından Türk ve dünya basınından isimler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yazdı.

* O, tarihin seyrini değiştirmek gibi bir mucize yapan büyük adamdır. Ve tarihe, “Türk milletini ölümlerden kurtaran adam” diye geçecektir. (ABİDİN DAVER)

* Biz ona nasıl ağlamayalım? Ağlıyoruz da dövünüyoruz da… Memleket, bugün baştan başa matem içinde, elem içindedir. (ERCÜMENT EKREM TALU)

* Atatürk fani olan şahsiyetiyle değilse ebedi olan eserlerine nakşolmuş maneviyatıyla aramızda yaşıyor ve yaşayacaktır. (YUNUS NADİ)

* Her şeyde o, bizden üstündü. Bundan sonraki hayatımız, ona bağımızı uzatmak içindir. Onun izinde öleceğiz. (HASAN ÂLİ YÜCEL)

* İNGİLİZ BASINI / Neslimiz, hiçbir millet ve devlet inkılabının Atatürk tarafından yapılan kadar fevkalade olmadığını anlayacaktır. (Daily Telegraph)

* AMERİKAN BASINI / Yirmi seneden daha az bir zaman içinde milletini iki bin sene ileriye götürdü. (New York World Telegram)

* ALMAN BASINI / Atatürk’ün tarihi eserinin kıymeti, gerçek önem ve kapsamı ile ancak daha sonra anlaşılacaktır. (Berliner Tageblat)

* BELÇİKA BASINI / Muhakkak ki Atatürk, zamanımızın en azimkâr ve yılmaz inkılapçısı idi. (Independence Belge)(PatronlarDünyası)

SOSYAL MEDYADA ATA İÇİN YAS

Reklam
Reklam