A Haber’in Atak helikopter diye yayınladığı görüntüler oyun çıktı

A Haber'de Atak helikopter diye yayınlanan özel haber görüntülerinin Arma isimli bilgisayar oyunundan alındığı iddia edildi. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran olay bir süre önce Atv'deki GTA şifrelerini darbe talimatı sanılarak hazırlanan ‘FETÖ Kur’an-ı Kerimleri çöpe attı’ başlığıyla yayınladıkları özel haberi Ana Haber Bülteni'ne taşımalarını akıllara getirdi.

A Haber’de “Özel Haber” denilerek yayınlanan bir haberde ATAK adlı helikopterin operasyon görüntüleri yer aldı. “Terörist avı ATAK kamerasında” başlığıyla verilen haberde, İHA’larca tespit edildiği söylenen PKK’lıların vurulma görüntüleri yer alıyor. Ancak haberde yayınlanan görüntülerin “Arma” isimli bir bilgisayar oyunundan alındığı iddia ediliyor. Söz konusu bilgisayar oyununda yer alan görüntüler, gerek helikopterin kamera açısı, gerek oyunda yer alan vurulma görüntüleri açısından, A Haber tarafından yayınlanan görüntülerle büyük benzerlik taşıyor.

Reklam
Reklam

ATV DE GTA ŞİFRELERİNİ DARBE TALİMATI SANMIŞTI

Aynı kurumun diğer kanalı Atv'de de bir süre önce dünyaca ünlü oyun 'GTA IV'teki tank ve hava durumu gibi şifreler darbe talimatı sanılmış ve ana habere özel haber olarak taşınmıştı.

ANA HABER'E TAŞIMIŞLARDI

Başarısız darbe girişiminin ardından Gülen Cemaati’nden birçok kişi, ifşa olma kaygısıyla Fethullah Gülen’e ait kitaplarını çöpe atmış, bu konu uzun süre gündemi meşgul etmişti. ATV de ‘Ana Haber’inde buna benzer bir ‘özel haber’ yapmak istemişti. ‘FETÖ Kur’an-ı Kerimleri çöpe attı’ başlıklı haberde, darbe girişimindeki planların yazıldığı iddiasıyla çöpten çıkartılan bir not defteri gösterilmişti. Ancak ATV’in ‘darbe talimatları’ olarak gösterdiği notlarda, dünyaca ünlü bilgisayar oyunu ‘GTA IV’ün şifreleri olduğu görülmüştü.

Anahtar Kelimeler: