A Milli basketbol takımı aday kadrosu

İSTANBUL (İHA) - A Milli Takım Antrenörü Bogdan Tanjevic, bugün düzenlenen basın toplantısında, hem açıklanan yeni kadro, hem de 2 aylık kamp programı hakkında bilgiler verdi. Aday kadroda pek çok genç isme yer verdiklerinin altını çizen Tanjevic, "Artık yeni jenerasyonu devreye sokuyoruz" dedi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen A Milli Takım Antrenörü Bogdan Tanjeviç ile Milli Takımlar Genel Menajeri Doğan Hakyemez, 19 kişilik A Milli Takım aday kadrosunu açıkladı.

Bogdan Tanjeviç, çok ciddi ve yoğun bir hazırlık programı yapacaklarını belirterek, "Son 16 gündür genç oyuncularla bir kampımız oldu. Bu kampı yapmakta ki amacımız, tüm isimleri yakından tanımak ve A Milli Takım kadrosunu mümkün olduğu kadar geniş tutmak için tüm isimler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaktı. Bu dönemde tüm oyuncularımın performansından çok memnun kaldım. Avrupa ve ABD'de forma giyen çok üst seviye oyuncularımızla genç yetenekleri bir araya getirmek istedik. Bugüne kadar takımda görmeye alıştığımız bazı isimlerin yerine artık genç jenerasyonu devreye sokmanın zamanı geldi diye düşünüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

2005 Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesinde çok ciddi bir hazırlık dönemi geçirmek zorunda olduklarını kaydeden Tanjeviç, "Çünkü bizim gibi tüm takımlar aynı hedef doğrultusunda çalışmalarını yürütecek. Bu nedenle 2 aylık çok yoğun bir hazırlık programı planladık. Kendi gücümüzü ve gerçekleri bilerek çalışmalarımızı yürüteceğiz. Programımızda çok önemli hazırlık maçları bulunuyor. Yeni Zelanda, Dream Team ve Almanya'da katılacağımız turnuvada oynayacağımız takımlar, hazırlık dönemin de gücümüzü denememiz için çok iyi fırsatlar olacaktır. Efes Pilsen World Cup ise eleme maçları öncesinde bizim son provamız olacak" şeklinde konuştu.

20-24 Temmuz'da sağlık kontrolünden geçip 25 Temmuz tarihinde 25 Eylül'e kadar sürecek yoğun kamp ve hazırlık programına katılacak olan Milli Takım'da pek çok yeni ve genç ismin bulunması dikkat çekti. Antrenör Tanjevic tarafından açıklanan kadroda şu isimler bulunuyor:

"Hidayet Türkoğlu (San Atnotio Spurs), Kerem Tunçeri, Kaya Peker, Ender Arslan, Ermal Kurtoğlu, Valentin Pastal (Efes Pilsen), İbrahim Kutluay, Serkan Erdoğan, Fatih Solak, Kerem Gönlüm (Ülker), Mirsad Türkcan (CSKA Moscow), Mehmet Okur (Detroit Pistons), Erkan Veyseloğlu,(Fenerbahçe), Mustafa Abi, Barış Ermiş (Beşiktaş), Ersan İlyasova (Yeşilyurt), Cevher Özer, Semih Erden (Darüşşafaka)."

Reklam
Reklam

Milli takımın yaş ortalaması 25, boy ortalaması ise 2,02. Kadroda en tecrübeli isim 198 kez milli olan Hidayet Türkoğlu olurken, Ermal Kurtoğlu ise aday kadrodan seçildiği takdirde ilk kez milli olacak.