A Milli Basketbol Takımı, İtalya'ya Gitti

2013 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı hazırlık kampı için bugün öğle...

2013 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı hazırlık kampı için bugün öğle saatlerinde İtalya'ya gitti.

Slovenya'da 4 - 22 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenecek 2013 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı, bugün Atatürk Havalimanı’ndan kalkan TK 1895 sefer sayılı THY uçağıyla Milano’ya hareket etti. Milliler buradan 29 Temmuz Pazartesi gününe kadar sürecek kondisyon kampını yapmak üzere Bormio’ya geçecek.

Milli takım kafilesinde başantrenör Bogdan Tanjevic, oyuncular Ersan İlyasova ve Ömer Aşık yer almadı. Tanjevic'in kampa İtalya'da katılacağı, Ömer ve Ersan'ın ise takıma daha sonra dahil olacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay ve Milli takımın kaptanı Hidayet Türkoğlu, İtalya'da faydalı bir kamp geçireceklerini söyledi.

CENK AKYOL'UN ALINMAMASI TANJEVİC'İN KARARI

Bormio'da kondisyon ağırlıklı bir kamp geçireceklerini belirten Erdenay, Cenk Akyol'un milli takıma alınmamasıyla ilgili gelen bir soruya, "Bu hocanın tercihi. Tanjevic, daha öncede almayacağını söylemişti. Tamamen, Tanjevic'in vermiş olduğu bir karar." dedi.

Hidayet Türkoğlu'nun doping yaptığı gerekçesiyle Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) aldığı cezanın Avrupa'yı etkilemeyeceğine inandığını aktaran Erdenay, "Ben etkileyeceğini düşünmüyorum. Cezasını NBA'de çekti. Avrupa'nın ikinci bir ceza vermesi yanlış olur. Takım kaptanımızı oynatmak istiyoruz. Önümüzdeki süreç bunu belirleyecek. Ben ceza alacağını inşallah düşünmüyorum." diye konuştu.

Milli takımın başarılı oyuncularından Hideyet Türkoğlu, İtalya'da yorucu ve faydalı bir kamp geçireceklerini söyledi. Hidayet, en iyi şekilde Avrupa Şampiyonası'na hazırlanacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Takıma yeni gelen arkadaşlar var. Buraya gelen herkes hakettiği için aramızda. Biz yeni gelenlerin ağabeyleri olarak takımın kaynaşmasını sağlayacağız. Herkes kampta kendini en iyi şekilde hazırlayacak. Mücadele ve fizik olarak en iyi duruma geleceğiz."

A Milli Basketbol Takımı'nın idari, teknik ve 20 kişilik aday kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
İdari ve Teknik Kadro:
Harun Erdenay: A Milli Takım Menajeri
Barbaros Akkaş: Milli Takımlar İdari Menajeri
Bogdan Tanjevic: Milli Takımlar Teknik Direktörü
Nihat İzic: Yardımcı Antrenör
Ertuğrul Erdoğan: Yardımcı Antrenör
Ömer Uğurata: Yardımcı Antrenör
Tahsin Beyzadeoğlu: Doktor
İlker Belgutay: Kondisyoner
Murat Çağlar: Fizyoterapist
Yücel Arslan: Masör
Faik Özköksal: Masör
Mithat Güvendi: Malzemeci

Sporcu kadrosu:
Doğuş Balbay, Birkan Batuk, Sinan Güler, Kerem Gönlüm, Semih Erden (Anadolu Efes)
İzzet Türkyılmaz, Dusan Cantekin (Banvit)
Serhat Çetin, Cemal Nalga (Beşiktaş)
Melih Mahmutoğlu (Erdemir)
İlkan Karaman, Oğuz Savaş, Ömer Onan, Barış Ermiş, Emir Preldzic (Fenerbahçe Ülker)
Ender Arslan (Galatasaray Medical Park)
Ömer Faruk Aşık (Houston Rockets - ABD)
Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks - ABD)
Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic - ABD)
Mükremin Deniz Kılıçlı (WVU - ABD).

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz