A Milli Erkek Hokey Takımı Katar'da

A Milli Erkek Hokey Takımı, 27 Kasım-02 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Hokey Ligi...

A Milli Erkek Hokey Takımı, 27 Kasım-02 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Hokey Ligi 1. Raund müsabakaları için bugün Katar'a gitti. Müsabakalara katılacak milli oyuncuları Alman antrenörler Oliver Kurtz ve Achim Mertenz seçti.

2014 Dünya Hokey Şampiyonası ön eleme müsabakaları niteliğinde olan ve Sri Lanka, Katar, Azerbaycan, Umman ve Türkiye'nin de yer alacağı müsabakalar esnasında toplam 10 maç oynanacak ve müsabakaların ardından sadece şampiyonluğa ulaşacak takım 18-24 Şubat 2013 tarihleri arasında Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde oynanacak 2. Raund müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.

Reklam
Reklam

10 Kasım 2012 tarihi itibariyle 18 kişilik asıl kadrosuna ulaşan milliler, Roermond kampından sonraki ikinci hazırlık kampını müsabakaların oynanacağı Katar'ın Doha kentinde gerçekleştirecek. Bugün 20 Kasım 2012 Doha'ya ulaşan milli takım Doha'da bulunan Türk Büyükelçiliği yetkilileri tarafından coşkuyla karşılandı ve dinlenmek üzere otellerine yerleşti. 20-26 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ikinci hazırlık kampından ardından müsabakalara şampiyonluk parolasıyla başlayacak Ay-yıldızlılarda moraller en üst seviyede.

Katar'da düzenlenecek müsabakalara katılacak milli oyuncuların seçimini 15-19 Ekim 2012 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen kampta gerçekleştiren Alman ekip, Hollanda ve Almanya'da yaşayan Türk vatandaşı sporcuların da yer aldığı 26 kişilik kadro ile ilk hazırlık kampını 05-19 Kasım 2012 tarihleri arasında Hollanda'nın Roermond kentinde tamamladı.

1992 yılında İspanya'da düzenlenen olimpiyat oyunlarında Alman milli takımıyla hokey dalında olimpiyat şampiyonluğunu elde eden, 2004 Asya Hokey Oyunları’nda Bangladeş, 2004 Olimpiyat Oyunlarında ise Hindistan'ın antrenörlük görevlerini üstlenerek tecrübesini üst seviyelere çıkaran Oliver Kurtz, yaptığı açıklamada, "Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik, müsabakalarda şansımızı çok yüksek görüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: