A Milli Kadın Basketbol Takımı Çek Cumhuriyeti’ne Gitti

FIBA Kadınlar Olimpiyat elemeleri hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı, hazırlık turnuvasına katılmak üzere...

FIBA Kadınlar Olimpiyat elemeleri hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı, hazırlık turnuvasına katılmak üzere Çek Cumhuriyeti’ne gitti. Ay - yıldızlı ekip ilk maçını yarın saat 20.00'de Avustralya ile yapacak.

25 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Ankara’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2012 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nde, 2012 Londra vizesi almak için mücadele edecek olan A Milli Kadın Basketbol Takımı hazırlık turnuvasına katılmak üzere Çek Cumhuriyeti’ne gitti.

Türk Hava Yollarının TK 1767 sefer sayılı uçağı ile Prag’a uçan Ay Yıldızlı ekip 8-10 Haziran tarihlerinde 3 hazırlık karşılaşması oynayacak.

Reklam
Reklam

Turnuvaya A Milli Kadın Basketbol Takımı ile birlikte Çek Cumhuriyeti, Avustralya ve Macaristan katılıyor. Ay Yıldızlı ekip turnuva öncesindeki ilk antrenmanını ise bu akşam TSİ 19.00’da yapacak. A Milliler yarın başlayacak olan turnuvada ilk maçını yarın akşam TSİ 20.00’de Avustralya ile oynayacak. Ay - yıldızlılar 9 Haziran Cumartesi günü ise ikinci maçında ev sahibi Çek Cumhuriyeti ile TSİ 20.00’de karşı karşıya gelecek. A Milli Kadın Basketbol Takımı 10 Haziran Pazar günü TSİ 15.00’te Macaristan ile son maçına çıkacak.

Turnuvanın genel programı şöyle;

8 Haziran Cuma
TSİ 17.30 Çek Cumhuriyeti - Macaristan
TSİ 20.00 Avustralya – Türkiye

9 Haziran Cumartesi
TSİ 17.30 Macaristan – Avustralya
TSİ 20.00 Türkiye –Çek Cumhuriyeti

10 Haziran Pazar
TSİ 15.00 Macaristan - Türkiye
TSİ 17.30 Çek Cumhuriyeti - Avustralya

Milliler 11 Haziran Pazartesi günü yurda dönerken sonrasında ise olimpiyat elemeleri öncesindeki en ciddi sınavlarından birisini vereceği Ankara’daki hazırlık turnuvasına katılacak.

Reklam
Reklam

YILDIZOĞLU: İSTEDİĞİMİZ SEVİYEDE DEĞİLİZ

Çek Cumhuriyeti yolculuğu öncesinde takımın son durumu hakkında bilgi veren başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu, hala istedikleri seviyede olmadıklarını söyledi.

Yıldızoğlu, adaptasyon döneminin sonuna geldiklerini kaydederken, “Bu dönemde hedefimiz sakat oyuncularımızı iyileştirmek, verilen aradan sonra form grafiği düşmüş oyuncuları belli bir seviyeye getirmekti. İyi rakiplere karşı bir turnuva oynadık. Adaptasyon döneminin sonuna geldik ancak hala istenilen seviyede değiliz." diyerek şunları söyledi:

"Çek Cumhuriyeti’nde katılacağımız bu turnuvada artık yavaş yavaş istenilen duruma geleceğiz kaldı ki bu turnuva bizim hedef turnuvamız değil. Ankara’da oynayacağımız turnuva bizim hedef turnuvamız. Sistemimizin oturması için hem savunma hem hücumda çalışmalar yapıyoruz ama daha tam oturmadı. İdeal kadro ile 5’e 5 yapma şansımız olmadı. Bu turnuvada bunun böyle olmasını arzu ediyoruz. Nevriye’nin oynayıp oynayacağını bilemiyoruz, Birsel Antalya’da son gün 15 dakika oynamıştı. Bu turnuvada daha fazla oynayacak gibi duruyor. Hedef turnuva öncesi olduğu için bizim için oldukça önemli bir turnuva. Küçük detayları kaçırmadan oynamamız gerekiyor. Oyuncularımızın performansından memnunum. Yavaş ama emin adımlarla ilerlediğimizi düşünüyorum.”

Reklam
Reklam

Yıldızoğlu, Kuanitra Holingsvorth’un fiziksel durumunun üst seviyede olduğunu ancak takıma yeni katıldığı için mevcut sistemi algılayabilmesinin zaman aldığını sözlerine ekledi.

MİLLİ OYUNCULAR GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞTILAR

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın kaptanı Nevriye Yılmaz, Çek Cumhuriyeti’ndeki turnuvanın geldikleri noktayı görmek açısından faydalı olacağını belirtirken, “Antalya’daki maçları kaybettik ama kimlerin ne katkı verebildiğini görmek esas amaçtı. Şimdi daha çok taktiksel antrenmanlar yapıyoruz. Bu turnuvanın bizim için daha çok yararlı olacağını düşünüyorum. Elenen arkadaşlarımız da oldu. Kadromuz şekilleniyor. Çek Cumhuriyeti’nde iyi takımlara karşı oynayacağız ve Ankara’daki turnuva öncesinde son durumumuzu göreceğiz.” dedi.

Şaziye İvegin ise hazır olup olmadıklarını görebilecekleri bir turnuva oynayacaklarını söyledi. İvegin,
“3 haftayı doldurduk. İlk haftamız tempomuz düşük geçti. Antalya’da ise tempoyu biraz daha yükselttik. 3 hazırlık maçı yaptık. Eksiklerimizi gördük. Tabi ki hazır değildik. Sonuçlardan da belli oluyor. Çek Cumhuriyeti’ndeki rakipler Antalya’dakilerden daha kuvvetli olacak. Hazır mıyız? İlk etaba göre daha iyiyiz ama Ankara’ya gittiğimizde tam hazır olacağız. Orada her şeyimiz görülecektir diye düşünüyorum.” şeklinde görüş bildirdi.

Reklam
Reklam

A Milli Kadın Basketbol Takımı tecrübeli isimlerinden Nilay Kartaltepe ise geride kalan kamp ve adaptasyon sürecini değerlendirdi. Kartaltepe, “İlk bir haftamızı tek antrenmanla geçirdik. Final serisinde oynayan arkadaşlarımızın hafif sakatlıkları vardı. Onlar daha sonra aramıza katıldılar. Daha sonra Antalya’da 12 günlük kampa girdik. Bu kampın son 3 gününde ise Kepez Turnuvası’nda mücadele ettik. Ama bu turnuvaya çok hazır değildik. Çünkü antrenman eksiklerimiz vardı. Rakiplerimizin de eleme maçları olduğundan, onlar bize göre de daha hazırdılar. Oynadığımız maçlar da bize kendi kondisyonumuzu gösterdi. Kampın ikinci döneminde ise İstanbul’a geldik ve daha çok çalışıyoruz. Perşembe gününden itibaren Çek Cumhuriyeti’nde turnuvaya katılacağız. Orada da 3 maçımız var. Oradan sonra da Ankara’da bir turnuvaya katılacağız. İnşallah burada da daha iyi sonuç alıp Olimpiyat Elemelerine daha iyi sonuçlarla katılmak istiyoruz.” diye konuştu.

Ay - yıldızlı ekibin bir diğer oyuncusu Tuğba Palazoğlu da; “Kampa hızlı başladık. Antalya’daki turnuva istediğimiz gibi sonuçlanmadı. Ama bundan daha da kötüsü olamaz zaten. Çünkü oraya rakiplerimiz eleme oynayacaklarından hazır gelmişti. Şimdi ise daha çok çalışıp, daha fazla beraber olup, yeni setler geliştirdik. Tempomuzu daha çok arttırdık. Çek Cumhuriyeti’nde yapacağımız turnuva bizim için iyi olacak. Çünkü oradaki Avustralya baktığınız zaman Olimpiyat takımı. Macaristan da hazır bir şekilde gelecek. Bu turnuva şu andaki bizim konumumuzu belirleyecek. Oradan geldikten sonra da Ankara’da son turnuvaya katılacağız. Ayın 25 Haziran’da ise bir bütün olarak hazır hale geleceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: