A Milli Kadın Takımı İstanbul’da çalışmalarına devam ediyor

Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı, Antalya kampı sonrasında çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor.<br/>2011...

Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı, Antalya kampı sonrasında çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor.
2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Takım çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
Çalışmalarına İstanbul kampı ile başlayan Ay Yıldızlılar daha sonra ikinci etap kamp çalışması için Antalya’ya geçerken burada 3 gün süren Uluslararası Kepez Turnuvası’nda mücadele etti. Karadağ, Büyük Britanya ve Hırvatistan takımlarının da mücadele ettiği turnuvada Ay Yıldızlı ekibimiz oynadığı 3 maçtan 2 galibiyet alarak turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.
A Milliler Antalya kampının ardından ise çalışmalarına İstanbul’da devam ediyor. A Milli Kadın Takım bugün Ahmet Cömert Spor Salonu’nda yaklaşık 2 saat süren bir çalışma gerçekleştirdi. Milliler kondisyoner Ozan Şirikçi eşliğinde çalışırlarken akşam saat 18:00’da yapacağı antrenman ile hazırlıklarına devam edecek.
Öte yandan antrenman sonrasında Milli oyuncular Antalya kampı ile ilgili görüşlerini dile getirdiler. Tecrübeli oyuncu Nilay Kartaltepe, Antalya’da güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade ederken, “20 günlüğüne Antalya’daydık. Güzel bir kamp dönemi oldu. İkinci haftadan sonrada çalışmalarımız daha da yoğunlaştı. Son haftamızda da hazırlık turnuvasında mücadele ettik ve şampiyon olduk ama bu ilk turnuvamızdı. Sadece son gün Karadağ takımına karşı mağlubiyet aldık. Antalya bizim için iyi bir hazırlık dönemli oldu. Eksiklerimizi giderdik. Turnuvada da ne yapıp ne yapamayacağımız görmüş olduk. Şimdi ispanya’ya hazırlık turnuvası için gideceğiz. Avrupa Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Milli oyunculardan Işıl Alben de kampın faydalığı geçtiğini belirtirken, “İlk hazırlık maçlarımızı oynayarak eksik yanlarımızı görme şansımız oldu. Güzel bir kamp dönemi geçiyor. Hepimiz başarıya inanıyoruz. Bu bizim için çok önemli. Burada da 2 günün sonra yine turnuva için İspanya’ya gideceğiz. Orada daha kuvvetli rakiplere karşı oynayacağız. Bu turnuva geldiğimiz noktayı bize daha iyi gösterecektir diye düşünüyorum. Önümüzde 15-20 günlük bir zaman var. En iyi şekilde hazırlanıp Avrupa Şampiyonasına gitmek istiyoruz.” dedi.
Yasemin Horasan ise Avrupa şampiyonasında hedeflerinin madalya almak olduğunu, Antalya kampının da verimliği geçtiğini belirterek, şunları söyledi:
“Antalya kampı bizim için çok güzel ve verimli geçti. Turnuvanın sonunda 3 maç yaptık. Bu maçlarda beklediğimden daha iyi oynadık. Özellikle ilk 2 maçta çok iyi mücadele ettik. Birçok şeyi sahaya iyi yansıttık. Avrupa Şampiyonası’nda hedefimiz madalya almak. Kapasitemizin daha üstüne çıkmamız gerekiyor. Yeterli zamanımız var. Bu zamanı iyi değerlendirip Avrupa şampiyonasına sakatlık olmadan gitmek istiyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz