A Milli Takım Kamp Öncesi Basın Karşısına Geçti

2014 Dünya Kupası elemeleri öncesinde 5 hazırlık maçı yapacak olan A Milli Takım'da yıldız futbolcular...

2014 Dünya Kupası elemeleri öncesinde 5 hazırlık maçı yapacak olan A Milli Takım'da yıldız futbolcular Nuri Şahin, Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın yanı sıra teknik direktör Abdullah Avcı basın toplantısı düzenledi.

2014 Dünya Kupası elemelerine hazırlık kapsamında Avusturya'ya gidecek A Milliler, yolculuk öncesinde basın toplantısı düzenledi. Ataköy Sheraton Otel'de yapılan toplantıya A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile oyunculardan Nuri Şahin, Arda Turan ve Burak Yılmaz katıldı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2 haftalık süreçte Dünya Kupası finalleri için önemli bir adım atacaklarını belirtirken, "Hazırlık maçlarında, Dünya Kupası elemelerinde rakiplerimize yakın rakipler seçtik. Performansı iyi olan her oyuncuya kapımız açık. Oyuncu havuzumuza son derece inanıyorum. Dünya Kupası'nda olacağız. Oyuncularım buraya severek ve koşarak geliyor" dedi.

Reklam
Reklam

NURİ ŞAHİN: "TÜRKİYE'YE DÖNMEYİ ŞU ANDA DÜŞÜNMÜYORUM"

Real Madrid'de forma giyen Nuri Şahin, bu sezon sakatlığı nedeniyle sezonun kendisi için iyi geçmediğini ifade ederken, "Sadece 2014'e değil, her turnuvaya katılmayılız. Herkesi yenebilecek takım olabiliriz. Portekiz, Hollanda'ya yakın futbol oynuyor. Bizim için önemli bir hazırlık maçı olacak" dedi.

Dünyanın en büyük kulübünde oynadığını belirten Nuri, "Sakatlığım nedeniyle bu sezon fazla forma şansı bulamadım ama şu anda Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum. Kendime çok güveniyorum. Hayal kırıklığı yarattığım medyada konuşuluyor. Benden olan beklentinin çok yüksek olduğunu da gösteriyor. Benim kendimden beklentim de çok yüksek. Herkese karşı saygım sonsuz. Sezon başını iyi geçirirsem, hayal kırıklığı değil, başka listelere girebilirim" şeklinde konuştu.

Transfer iddialarına da değinen Nuri Şahin, "Dünyanın en büyük kulübündeyim. Gittiği yere kadar. En büyük hayalim Real Madrid gibi kulüpte oynamaktı. Şu anda oradayım ve hayalimi yaşıyorum. Bu sezon fazla forma şansı bulamadım. Bunun daha üstü yok. Türkiye'ye dönmeyi şu anda düşünmüyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

ARDA TURAN: "BURAK'IN DÜNYA YILDIZI OLABİLECEK BİR POTANSİYELİ VAR"

Atletico Madrid'in forması giyen Arda Turan, "Görev bilinci içinde Türk bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmayı çalışıyorum. Futbolcuların potansiyelini bilen bir hocamız var. Herkesi yenebilecek bir takımız. Brezilya'da olmak istiyoruz. Bu bizim hayalimiz, elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

İspanya La Liga'da Atletico Madrid forması giyen Arda Turan, UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu için yaptığı değerlendirmede, "UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmak benim için çok özel bir duyguydu. Türk bayrağıyla oraya çıkabilmek ve Avrupa kupası kazanabilmek çok güzel bir histi. Ülke futbolunu ileriye taşımaya çalışıyoruz. Hepimiz birey olarak görevlerimizi bilirsek her şeyin çok daha farklı olacağını düşünüyorum. Bu yüzden elimden gelenin en iyisini yapıp Türk bayrağını dalgalandırmaya çalışıyorum" açıklamasında bulundu.

Burak Yılmaz'ın dünya yıldızı olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu ve Atletico Madrid forması altında onunla birlikte oynamak istediğini belirten Arda, "Burak gerçekten çok büyük bir oyuncu. Önemli fiziksel özellikleri olan ve çok gol atan özel bir oyuncu. Çok özel bir insan benim için. İspanya onun için çok iyi bir tecrübe olabilir. Onun dünya yıldızı olabilecek bir potansiyeli var. Türkiye sınırlarını aşmış durumda. Bunu ben her zaman İspanyol basınına da söyledim. İnşallah birlikte oynarız. Tercih tabii ki onun, birlikte oynarsak da çok mutlu olurum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

BURAK YILMAZ: "KENDİMİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUM"

Trabzonsporlu golcü futbolcu Burak Yılmaz ise iyi bir sezon geçirdiğini belirterek, "Bizler için milli takım kutsaldır ve her zaman hayalimizdi. Hazırlık maçlarında skordan çok takım olabilmek önemli" dedi.

Kendisi için önemli ve güzel bir sezon geçtiğini belirten Burak, "Kendi adıma iyi bir sezon geçirdim. Allah'a şükürler olsun sakatlıkta olmadı. Zor bir sezondan geçtik. Yorgun olmamız bazı dedikodulara yer vermesin. Milli takım bizler için kutsaldır. Çocukluğumuzda itibaren bu forma altına oynama hayaliyle büyürüz" diye konuştu.

Geçtiğimiz sezonda gol kralı olan ve daha fazla gol atmak için uğraştığını dile getiren Burak Yılmaz, "Bu kadar çok fazla gol atmam önemliydi tabii ki. O seviyede o kadar büyük futbolcularla gol sayılarımın yarışması bile benim için özel bir duyguydu. Kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Daha fazla gol atmak için uğraşıyorum" açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: