A Milliler galibiyeti kaçırdı

KOPENHAG (İHA) - A Milli Futbol Takımı, 2006 Dünya Kupası Elemeleri 2. Grup'ta deplasmanda Danimarka ile 1-1 berabere kaldı. Ay-yıldızlı ekip, bu sonuçla, geçen hafta ele geçirdiği liderliği Gürcistan'ı 2-0 mağlup eden Ukrayna'ya bıraktı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, tamamında üstün bir oyun sergiledikleri maçtan galibiyetle ayrılamamanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Karşılaşmanın her iki yarısında da üstün olduklarını belirten Yanal, "Sahada ortaya konan futbol geceyi ısıttı. Yüksek düzeyde oynadık. Topa sahip olduk, pozisyonlar ürettik ama top çizgiyi geçmedi. İyi takımız, tek üzüntüm kazanamamak. Takım olarak futbol kalitesini ve tempoyu yükseltmemiz gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Milli oyuncularından Ümit Özat da kazanmaları gereken bir maçtan beraberlikle ayrıldıklarını ifade ederek, "İyi futbol oynuyoruz ve bu takım 2006'da yer alacak" diye konuştu. Tuncay Şanlı ise beraberliğin de iyi bir sonuç olduğunu belirterek "Türk oyuncusuna yakışan bir futbol sergiledik" şeklinde konuştu.

Danimarka Milli Takımı Teknik Direktörü Morten Olsen de maçın adil bir sonuçla bittiğini söyleyerek, "Adil bir sonuç oldu. İtalyan hakem maçı iyi yönetti. Sadece bir yerde çok kötü karar verdi. O da kırmızı kar olayı. Kırmızı kart gerektirecek bir hareket değildi. 10 kişi kaldıktan sonra topu ayağımızda tutmaya çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Aslında bu maçı 2-0 kazanabilirdik. Ama kırmızı kartla birlikte planlarımız altüst oldu. Türk Milli Takımı'nı beklediğim gibi buldum.

Özellikle seyircilerin desteği Türk oyuncuları olumlu yönde etkiledi. Maçın ikinci yarısında kendi sahamıza kapandık. Dolayısıyla rakip üzerimize geldi. Türk oyuncular çok sert oynadı" dedi. Karşılaşmanın 32. dakikasında kırmızı kart gören Danimarkalı futbolcu Gronkjaer de kırmızı kartı gerektirecek bir hareket yapmadığını ifade etti.

Reklam
Reklam