A Milliler hazırlıkları tamamladı

BERN (İHA) - 18. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off ilk maçında yarın İsviçre ile karşılaşacak Türkiye A Milli Futbol Takımı, maçın oynanacağı statta bu akşam yaptığı antrenmanla hazırlıklarını tamamladı.

Stade de Suisse Wankdorf'ta Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim yönetiminde yapılan antrenmanın ilk 10 dakikası basın mensuplarına açık tutuldu. Fatih Terim, antrenman öncesinde sakatlığı sebebiyle İsviçre maçında oynayıp oynamayacağı kesinlik kazanmayan Yıldıray Baştürk ile bir süre konuştu. Yıldız futbolcu, daha sonra doktor nezaretinde takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Reklam
Reklam

Belinden rahatsızlığı bulunan Hasan Şaş'ın katılmadığı antrenmanda Fatih Terim, Selçuk Şahin ile de özel olarak konuştu. Ay-yıldızlı ekip, ısınma hareketleri ve pas çalışmasının ardından İsviçre maçının taktik provasını yaptı.

Öte yandan, İsviçre Futbol Federasyonu, İsviçre basınında bazı kuruluşlarda yer alan Türk Milli Takımı hakkında asılsız ve hakarete varan haberler sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu'ndan özür dileyerek, bu haberlerin kendilerini bağlamadığını bildirdi.

Diğer taraftan, ay-yıldızlı ekibin antrenmanını Galatasaray'ın eski futbolcusu Kubilay Türkyılmaz da izledi. Türkyılmaz, antrenman öncesi Hakan Şükür ile bir süre sohbet etti. Kubilay Türkyılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yarınki maçın çok zorlu geçeceğini belirterek, "Türkiye için çok önemli bir maç. Almanya'da birçok Türk yaşıyor ve Türk Milli Takımı orada olmak istiyor" dedi. Türkyılmaz, "Türk Milli Takımı'nda oynamak istedin mi?" şeklindeki soruya ise, "Ay-yıldızlı formayı giymeyi tabii ki istedim. Fakat, İsviçre Milli Takımı'nda oynarken beni kimse çağırmadı" cevabını verdi.

Reklam
Reklam

İsviçre Milli Takımı'nın çok klas futbolculara sahip olmadığını ifade eden Kubilay Türkyılmaz, "İsviçre'de çok klas futbolcular yok ama takım olarak çok iyiler. Tek zaafları kalecileri. Birçok maçta büyük hatalar yapabiliyor. Türkiye'de ise daha klas futbolcular var. Bu maçta Emre'nin oynaması lazımdı. Ama Türkiye'deki maç daha önemli. O maçta oynar" diye konuştu.