AA Foto Muhabiri Gül'ün Halep'te Yaralanması

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, halka haber ulaştırmaya çalışan gazetecilerin her türlü olumsuz koşula rağmen fotoğraf makinesini ve

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, halka haber ulaştırmaya çalışan gazetecilerin her türlü olumsuz koşula rağmen fotoğraf makinesini ve kamerasını elinden düşürmediğini belirtti.

Esendemir, yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Sinan Gül'ün Halep'te görev yaptığı sırada yaralanmasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını kaydederek, Gül ve Anadolu Ajansı'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gazeteciliğin, fikir işçiliğinin en ağır mesleklerinden biri olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Esendemir, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Halka haber ulaştırmaya çalışan gazeteciler her türlü olumsuz koşula rağmen fotoğraf makinesini ve kamerasını elinden düşürmüyor. Toplumun tüm kesimlerinin gazetecilere ve gazetecilik mesleğine sahip çıkması gerekiyor. Deprem, yangın, doğal afet ve savaş bölgelerine ilk ulaşanlar hep gazeteciler oluyor. Suriye'deki trajedi de farklı ülkelerden birçok meslektaşımız tarafından izleniyor. Başta Türk gazeteciler olmak üzere diğer meslektaşlarımıza da kolaylıklar diliyorum. Ailelerini, sevenlerini ve camialarını geride bırakarak bir savaşın ortasına giden meslektaşlarımızın görevlerini sağ salim ve en küçük bir zarara uğramadan tamamlamalarını diliyorum. Sinan Gül'ün de en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum."

Muhabir: Anıl Bağrık / Aycan Demirel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: