AA'da toplu iş sözleşmesi imzalandı

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın(TGS) Anadolu Ajansı(AA) iş yerlerinde sürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmeleri grev uygulamasına başlanmadan bir gün önce anlaşmayla sonuçlandı.

ANKARA (ANKA) - Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın(TGS) Anadolu Ajansı(AA) iş yerlerinde çalışan 600 üyesi adına 3 Kasım 2010 tarihinden bu yana sürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmeleri grev uygulamasına başlanmadan bir gün önce anlaşmayla sonuçlandı.

TGS’den yapılan açıklamada, taraflar arasında dün yapılan görüşmeler sonunda varılan anlaşmaya göre, 1 Ekim 2010 tarihinden geçerli olmak üzere çalışanların ücretlerinin ilk 2 bin 500 TL’lik bölümüne yüzde 15, ikinci 2 bin 500 TL’lik bölümüne yüzde 5 zam yapıldığı, ayrıca tüm çalışanlara 155 TL seyyanen zam verildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Sözleşmenin ikinci yılı olan 1 Ekim 2011 tarihinde ise çalışanların ücretlerine bir yıllık TÜFE oranında zam yapılacağı, ayrıca herkese 150 TL de seyyanen zam uygulanacağı kaydedildi.

Toplu iş sözleşmesiyle TGS üyelerinin brüt çıplak ücretlerinde ortalama yüzde 14 oranında artış sağlandığı belirtilen açıklamada, kötü muamele ve psikolojik baskı olarak bilinen “mobbing” uygulamasının da ilk kez toplu iş sözleşmesi hükümleri arasına girdiği ifade edildi.

ANKA