AA'nın Rusça Test Yayınına Başlaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Anadolu Ajansı'nın Rusça yayına başlamasının gerek enerji sektörü gerekse iki ülke arasındaki ilişkiler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Anadolu Ajansı'nın Rusça yayına başlamasının gerek enerji sektörü gerekse iki ülke arasındaki ilişkiler bağlamında çok önemli bir adım olduğunu bildirdi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya ile Türkiye ilişkilerinde en önemli başlıklardan birisinin enerji olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İki ülkenin stratejik ortak olduğu bu dönemde enerjide de ilişkilerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Türkiye'nin yaklaşık yarım asırdır planladığı, fakat hayata geçiremediği nükleer santral anlaşmasını Rusya ile yaptık. Yaklaşık 20 milyar dolarlık bu anlaşma Türkiye'ye bir kalemde yapılacak en büyük yatırım olacaktır. Bunun yanında Rusya doğalgaz ve petrol aldığımız ülkelerden biri. Enerjinin bölge coğrafyasında ve küresel ölçekte çok daha önemli hale geleceği önümüzdeki süreçte iki ülke enerji ilişkilerinin geliştirilmesi de çok önemli.

Reklam
Reklam

Rusya aynı zamanda ekonomik, kültürel ve ticari ilişkilerimizin çok yoğun olduğu ve en fazla soydaşımızın yaşadığı ülkelerden birisidir. Bu bağlamda Anadolu Ajansı'nın Rusça yayına başlaması gerek bakanlığımın uhdesinde olan enerji sektörü gerekse ikili ilişkiler bağlamında çok önemli bir adım olmuştur. Anadolu Ajansı yönetimini tebrik ediyor, tüm çalışanlarına da başarılar diliyorum."

Muhabir: Leyla Ataman Özel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: