AA'nın Rusça Test Yayınına Başlaması

Anadolu Ajansı'nın (AA) Rusça test yayınına başlaması, turizm kenti Antalya'da Rusça konuşan yabancılar tarafından sevinçle karşılandı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) Rusça test yayınına başlaması, turizm kenti Antalya'da Rusça konuşan yabancılar tarafından sevinçle karşılandı.

Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AA'nın Rusça test yayınına başlamasının Türkiye'de yaşayan Ruslar adına ciddi bir çalışma olduğunu ve Rusya ile Türkiye'deki gelişmeleri Rusça olarak takip edebileceklerini söyledi.

Türkiye'deki haberlerde İngilizce ve Türkçe dillerinin yaygın kullanıldığına dikkati çeken Balcı, Türkçe ve İngilizce dilleri yeterli olmayan bir çok Rus için haberleri okumanın ve anlamanın çok zor bir durum olduğunu belirtti. Rusya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkileri de AA'dan doğru bir şekilde öğrenebileceklerini anlatan Balcı, "Artık inanıyoruz ki Türkiye'deki gelişmeleri Rusça olarak doğru ve hızlı şekilde öğrenecek bir adresimiz var" dedi.

Reklam
Reklam

Dernek olarak kültürlerini duyuracak çeşitli etkinliklerde bulunduklarını dile getiren İrina Balcı, Rusça'nın öğretilmesi ve yaşatılmasının da bir kültürel faaliyet olduğunu, AA'nın da Rusça yayını ile bu faaliyetlere destek verdiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı'nı Antalya'daki faaliyetlerinde her zaman yanlarında görmek istediklerini ifade eden Balcı, "AA'yı Türkiye'deki sesimiz, gözümüz ve kulağımız olarak görüyoruz. Beklediğimiz ve özlemini duyduğumuz bir çalışmaya AA imza attı. AA Türkiye'de yaşayan Rusların kültürlerini duyuracak çok önemli bir ses. Rusça yayın Türkiye'nin Ruslara verdiği önemin farklı ve özel bir göstergesi olacak" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: