Ab Bakanı Bağış: "bu Konuda Türkiye Son Sözünü Söylememiştir"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Suriye'nin Türk jetini düşürmesi ile ilgili konuda Türkiye'nin son...

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Suriye'nin Türk jetini düşürmesi ile ilgili konuda Türkiye'nin son sözünü söylemediğini belirterek, "Suriye'nin Türk jetini düşürmesi sadece Türkiye ile Suriye arasında bir mesele değildir. Bu bir uluslar arası diplomasi meselesidir. Bunun Avrupa Birliği boyutu vardır, aynı zamanda NATO, Birleşmiş Milletler boyutu vardır" dedi.

Türk Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen "Vizesiz Avrupa Konferansı"na katılan Bağış, konferansın ardından basın mensuplarının Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesine ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesi ile ilgili bugün Avrupa Birliği'nin toplantısı var Brüksel'de. Türkiye'nin beklentisi nedir Avrupa Birliği'nden?" sorusuna Bağış, "Suriye'den ülkemize gelip Türkiye'den yardım bekleyen yaklaşık 30 bin kardeşimizin 10 bin kişinin kaldığı Kilis'e gittik. Orada sizler de takip ettiniz, Suriyeli kardeşlerimiz gördükleri yakınlıktan, konukseverlikten son derece memnun olduklarını vurgularken, Avrupa Birliği yetkililerine serzenişte ve şikayette bulundular. Libya sürecinde yaşandığı gibi Suriye konusunda Avrupa'nın hızlı hareket etmemesinden dolayı şikayetlerini dile getirdiler" dedi.

Reklam
Reklam

Bağış, "Bu bir uluslararası diplomasi meselesidir. Bunun Avrupa Birliği boyutu vardır, aynı zamanda NATO boyutu vardır. Avrupa güvenlik ve işbirliği politikaları çerçevesinde değerlendirilmesi gerekir. Bu uluslararası bir meseledir. Dışişleri Bakanımız, Sayın Başbakanımızın talimatıyla bu konuda çok yoğun bir çaba sarf edilmektedir" şeklinde konuştu.

Bağış, kriz çıktığından beri Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun uyumadığını kaydederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Muazzam bir performansla bütün arkadaşlarımız hem TSK, hem Dışişleri Bakanlığımız, diğer kurumlarımız çok hassas bilinçli bir çaba içerisindeler. Biz kendi hür bağımsız devletini 100 yıldan beri yürüten bir milletin mensuplarıyız. Devlet olma geleneğimiz yeni bir gelenek değildir. Başka ülkelere benzetmeyelim. Türkiye ne yaptığının bilincindedir. Dün Sayın Başbakan bu konuda muhalefet liderleriyle de çok geniş istişarelerde bulundu. Bugün Bakanlar Kurulu'nda da biz bu konuyu ele alacağız. Yarın grup toplantımızda Sayın Başbakanımız gerekli açıklamalarda bulunacak. Herkes müsterih olsun. Bu konuda Türkiye son sözünü söylememiştir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: