Ab Bakanı Bağış Stockholm’e Gitti

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Bugüne kadar Türkiye’de birçok şehit cenazemiz oldu. O şehit...

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Bugüne kadar Türkiye’de birçok şehit cenazemiz oldu. O şehit cenazelerinde BDP’li vekillerin gelip terörü lanetlemesini bekledik. Maalesef ona hiçbir zaman cesaret göstermediler” dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere İsveç’in başkenti Stockholm’e gitti. Hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Bağış, Fransa'nın blokaj koyduğu 5 başlığın müzakerelere açılması için, Türkiye'ye destek veren ülkelerden oluşacak bir "Baskı Grubu" kurmak için İsveç’e gittiğini belirterek, Türkiye’nin AB sürecine destek veren ülkelerden biri olan İsveç’in hem AB Bakanıyla, hem Dışişleri Bakanıyla hem de Kalkınma Bakanıyla görüşmeler yapmak üzere Stockholm’e gittiğini söyledi. İsveç’te çeşitli temaslarda bulunacaklarını belirten Bağış, “Farklı platformlarda konuşmalarımız olacak. Orada yaşayan Türk vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Türkiye’nin AB süreci ile ilgili süreci değerlendireceğiz. Ülkemizde devam eden bir müzakere süreci var Avrupa Birliğiyle ilgili. O süreçte İsveç gibi ülkelerin desteğini önemsiyoruz. İsveç’te 7 siyasi partinin 7’si birden Türkiye’nin üyelik sürecine destek veriyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Fransa’da öldürülen 3 PKK’lının Türkiye’de yapılacak cenaze törenleriyle ilgili yapılan sağduyu çağrılarını değerlendiren Bağış, “Kesinlikle sağduyu çağrılarını yerinde buluyorum. Ülkemizde herkesin büyük bir umutla barışın filizlenmesini beklediği bir dönemde barışa karşı olanların ve çatışmadan rant elde edebileceklerini umanların provokasyon çabalarına kimsenin alet olmaması gerekir. Ümit ediyoruz ki Fransa’da yaşanan bu olayın failleri bir an evvel bulunur. Bu katliamı gerçekleştirenlerde bir an evvel yargı önüne çıkar” şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak’ın partisinin grup toplantısında söylediği ‘BDP Perşembe günü tüm Türkiye tek yürek olmalı. Bu güçlere cevap vermeli. Cenaze törenin katılabilen herkes katılmalı, katılamayanlar da bulundukları yerlerde aynı duruş içinde olmalı’ şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Bağış, “Bugüne kadar Türkiye’de birçok şehit cenazemiz oldu. O şehit cenazelerinde BDP’li vekillerin gelip terörü lanetlemesini bekledik. Maalesef ona hiçbir zaman cesaret göstermediler. Bizim inançlarımızda bizim değerlerlerimizde ölülerin arkasından olumsuz konuşmak pek uygun görülmez. Onun için bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum” ifadelerinin kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: