Ab Bakanı Bağış, Tüsiad Başkan Yardımcısı Dinçer Ve Heyetini Kabul Etti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TÜSİAD Başkan Yardımcısı ve Türk Parlamento İşleri Komisyonu...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TÜSİAD Başkan Yardımcısı ve Türk Parlamento İşleri Komisyonu Başkanı Haluk Dinçer ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakan Bağış, Dinçer ve beraberindeki heyet ile Avrupa Birliği Bakanlığı’nda öğle yemeği yedi. Bağış, yemekten önce yaptığı açıklamada, TüSİAD’ın Türkiye’nin AB sürecini canlı tutmaya çalıştığını ve AB Bakanlığı çalışmalarına destek veren kuruluşların başında geldiğini belirtti. Bağış, TÜSİAD kurulduğunda kurucularının 'bir fikir fabrikası kuruyoruz’ sloganıyla ortaya çıktıklarına atıf yaparak, “Gerçekten de o günden bugüne TÜSİAD birçok konuda Türkiye’nin birçok projesinin fikir öncülüğünü yapmış ve Türkiye’nin gelişmesinde, Türkiye’nin kalkınmasında önemli katkıları olan bir kuruluşumuz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Avrupa Birliği Bakanlığı’nı, Türkiye’nin fikir fabrikası olarak gördüklerini söyleyen Bağış, “Kendimizi Türkiye’nin reform mutfağı olarak görüyoruz. Çünkü Avrupa birliği süreci Türkiye’nin demokratikleşme sürecini, kalkınma sürecini, şeffaflaşma sürecini, zenginleşme sürecini hızlandıran bir çalışmaya öncülük ediyor. Avrupa Birliği Bakanlığı olarak, Avrupa Birliği müktesebatını ülkemize uygulanabilir hale getirirken, ülkemizi Avrupa Birliği standartlarına hazırlarken, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin, ülkemize bakışlarını değiştirme çalışmalarını yürütürken, TÜSİAD gibi önemli kuruluşlarımızın da desteğini yanımızda hissetmek, bizim için gerçekten şevkimizi arttırıcı, çabalarımızı arttırıcı bir unsur” ifadelerini kullandı.

TÜSİAD’ın son raporuna da dikkat çeken Bağış, TÜSİAD’ın raporunda 2040 yılında Türk nüfusunun yaşlanacağının ortaya konulduğunu hatırlattı. Bağış, “Sayın Başbakanımızın bu konudaki uyarılarının ne kadar önemli olduğunu TÜSİAD’ın tescil etmiş olmasını önemsiyorum. Medyamız genelde TÜSİAD’ın bazı siyasi önerilerini ön plana çıkarırken, hükümetimizin ve Başbakanımızın bu konudaki uyarılarını teyit eden ve Başbakanımızın haklılığını ortaya koyan bir rapor yayınlamasını çok büyük bir memnuniyetle karşılıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Dinçer ise, Türkiye’nin AB sürecine katkılarının olduğunu ifade ederek, AB Bakanı Bağış ile çok yakın çalışma imkanı bulduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: