Ab Bakanı Egemen Bağış:

ANKARA (İHA) – AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasıyla ilgili...

ANKARA (İHA) – AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasıyla ilgili olarak, “PKK'nın son eylemi aklını kaçırmış olduğunu ortaya koymaktadır. PKK’nın varlığını ortaya koymak için bu tür eylemlere başvurması kendi çaresizliğinin ve tükenmişliğinin göstergesidir” dedi.

Bakan Bağış, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’yi makamında kabul etti. Bağış, CHP Tunceli Milletvekili Aygün’ün kaçırılmasıyla ilgili olarak ABD yetkililerinin yaptığı açıklamaların ve Türkiye’ye verdikleri desteklerin önemli olduğunu kaydetti. Bağış, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın, PKK’nın sadece Türkiye’nin değil ABD’nin de sorunu olduğunu söylediğini hatırlatarak, “PKK'nın son eylemi sadece milletvekiline yönelik değildir. Bu eylem PKK'nın aklını kaçırmış olduğunu ortaya koymaktadır. PKK’nın varlığını ortaya koymak için bu tür eylemlere başvurması kendi çaresizliğinin ve tükenmişliğinin göstergesidir. Başbakanımızın vurguladığı gibi devletimiz tüm imkanlarını seferber edecektir ve bu milletvekilimizin bir an evvel sevdiklerine kavuşması için her türlü çaba ortaya konacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Meclis Genel Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağıran CHP’yi de eleştiren Bağış, “Keşke Cumhuriyet Halk Partisi de bugün Meclisi toplayıp bu işi bir siyasi ranta çevirme çabaları yerine sayın vekilimizin ailesiyle toplansaydı. Onların üzüntülerini ve sıkıntılarını paylaşsaydı, daha anlamlı olurdu. Terör örgütünün yaratmak istediği psikolojik ortama katkı sağlamasaydı diye içimden geçiriyorum” ifadelerini kullandı.

ABD Büyükelçisi Ricciardone ise, Türkiye’nin AB ilişkilerinin ABD için önemine dikkat çekerek, ticari, ekonomik ilişkilerin yanı sıra terörizme karşı güvenlik konularını konuşacaklarını söyledi. Ricciardone, “Türkiye ve Türk insanının yanındayız. Milletvekilinin kaçırılması kabul edilemez bir olaydır. Bu konuda Türkiye’nin, Türk halkının ve hükümetinin yanındayız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: