AB bakanları genişlemeyi onayladı

LÜKSEMBURG (İHA) - Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Lüksemburg'da yaptıkları toplantıda, birliğe 2004 yılında 10 yeni üye girmesini onayladı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir AB yetkilisi, "15 bakan, AB Komisyonu'nun 9 Ekim'de, birliğe 10 yeni üye alınması yönündeki tavsiye kararını onayladı" dedi.
Komisyon, 9 Ekim'de Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Polonya, Slovakya, Slovenya, Malta ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin aday olmasını kararlaştırmıştı.

AB yetkilisi, buna rağmen, doğuya doğru genişlemenin ne şekilde finane edileceği gibi kritik konuda anlaşma sağlanamadığını söyledi. Konu, Perşembe ve Cuma günü AB devlet ve hükümet başkanları tarafından Brüksel'de yapılacak zirveye bırakıldı.

Reklam
Reklam

DANİMARKA DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN UYARI Lüksemburg'daki toplantıya katılan, AB dönem başkanlığını yapan Danimarka'nın Dışişleri Bakanı Per Stig Möller, Brüksel'deki zirvede konu hakkında anlaşma sağlanamaması halinde genişlemenin gerçekleşemeyeceği uyarısında bulundu.
Möller, "Cuma günü Brüksel'de bu işi bitirmeliyiz. Eğer bunu Kopenhag zirvesine ertelersek, artık çok geç olacak ve genişleme gerçekleşmeyecek" dedi.
Kopenhag zirvesi Aralık ayında gerçekleştirilecek.