AB Bakanlığı'ndan AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması

Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması'nın bu yıl üçüncüsünü düzenleyecek. Konu ile ilgili...

Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması'nın bu yıl üçüncüsünü düzenleyecek.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması'na İletişim, Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakülteleri ile ilgili Meslek Yüksekokullarında okuyan bütün öğrencileri katılmaya davet etti. Bakan Bağış, "Bu yola çıkarken ülkemizin yarınlarının garantisi olan gençlerimizin, AB katılım sürecinin aktörleri olmasını ve bu süreci sahiplenmesini istiyoruz. İletişim sektörünün gelecekteki öncüleri olarak gördüğümüz gençlerin bu konuda bilinçli bireyler olmalarını hedefliyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Bu yıl yarışmanın kategorileri 6'ya çıkarılırken, yarışma temaları da belirlendi. Yarışma kategorileri olarak TV, radyo, açık hava reklamı ve basılı materyal, internet ve sosyal medya uygulamaları, haber dosyası, halkla ilişkiler kampanyası belirlendi. Yarışma temaları da Türkiye'nin üyeliğinin AB'ye kazandıracakları (İngilizce), Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde kadın veya çevre konuları (Türkçe) olarak açıklandı. Yarışmanın son başvuru tarihi ise 15 Mart 2013.

2012 - 2013 akademik yılında düzenlenecek yarışmada birinci olan eser sahipleri, Brüksel'i ziyaret ederek AB kurumlarını görme ve gelecek AB dönem başkanlığını devralacak İrlanda'nın başkenti Dublin'i ziyaret etme ve temaslarda bulunma fırsatına kavuşacak. Yarışmada ikinci olan eser sahipleri Brüksel gezisi, üçüncü olan eser sahipleri de dizüstü bilgisayar ile ödüllendirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: