AB Delegasyonu'nun Batman ziyareti

BATMAN (İHA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi Müsteşarı Dr. Martin Dawson, Türkiye'nin AB yolunda önemli adımlar attığını söyledi.

Diyarbakır, Mardin ve Kızıltepe gezisinden sonra Delegasyon'un Siyasi İşler Danışmanı Sema Kılıçer ile birlikte Batman'a gelen Dawson, Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, Baro Başkanı Avukat Zekeriya Aydın ile makamlarında birer görüşme yaptıktan sonra, Belediye konuk evinde 30 civarında sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle basına kapalı 2 saatlik bir görüşme yaptı. Görüşme sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dawson, Türkiye'nin AB yolunda attığı siyasi adımları, Ankara'dan izlediklerini belirterek, "Ankara'dan izlenimler yeterli olmuyor. Bölgeye gelerek devlet ve ilgili kurum yetkilileriyle görüşmeler yaptık. Oldukça yüksek miktarda bilgi topladık. Ankara'da meslektaşlarımızla bir araya gelerek, bu bilgileri değerlendireceğiz. Ama Türkiye'nin önemli adımlar attığını söyleyebiliriz" dedi.

Reklam
Reklam

Dawson, bir gazetecinin, toplantı sürdüğü esnada, "Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (TUHAY-DER) Batman Şube Başkanı'nın tutuklanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise, "O konuda bir bilgim yok" cevabını verdi. Dawson, akşam saatlerinde Batman'dan ayrıldı.