AB Destekli kırsal kalkınma

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından basın toplantısı düzenlendi.

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen basın toplantısında, 15 Şubat tarihi itibarıyla faaliyetlerin başladığı, 42 uzman, 6 destek personeliyle Elazığ halkına hizmet verileceği belirtildi.

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen basın toplantısında, 15 Şubat tarihi itibarıyla faaliyetlerin başladığı, 42 uzman, 6 destek personeliyle Elazığ halkına hizmet verileceği belirtildi.

Basın mensuplarını bilgilendirme toplantısında konuşan ve temmuz ayında iç denetim, eylül ayında Avrupa Komisyonu’nun denetimlerinin ardından çıkılacak ilk çağrı dönemiyle beraber proje almaya başlayacaklarını belirten TKDK Elazığ İl Koordinatörü Turhan KARAHAN, ”Avrupa birliği katılım öncesi yardım aracı IPA’nın 5.bileşeni olan kırsal kalkınma kapsamında, IPARD programı ile Türkiye’ye gelen AB kırsal kalkınma hibe fonlarını Elazığ halkına ulaştıracağız. Tarım sektörümüzün gelişmişlik düzeyinin ve tarımsal nüfusumuzun refah seviyesinin yükseltilmesi ve Türkiye’nin Avrupa Birliğine uyumunun sağlanması hedefimizdir.” dedi. Proje çerçevesinde uygun harcamaların %50’sine, bazı kriterlerle beraber %65’ine kadar hibe desteği verdiklerini belirten Turhan, Elazığ’da tarımsal işletmeleri AB standartlarına ulaştıracaklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Elazığ İl Koordinatörünün konuşmasının ardından kurum yetkilileri basın mensuplarına sunum gerçekleştirdi. Tarım ve kırsal kalkınma alanındaki hibe niteliğindeki desteklerin anlatıldığı sunumda Türkiye’ye 2013 yılı sonuna kadar kullanılmak üzere, toplam 1 milyar 165 milyon avro hibe desteği ayrıldığı belirtildi.

Bilgilendirme toplantısında konuşan uzmanlar, tarım ve kırsal kalkınma yatırımlarının AB standartlarında projelerle olacağını, bu kapsamda Elazığ İlinde desteklenen projelere ilişkin tedbirlerin (konu başlıkları) 7 başlıkta toplandığını ifade ettiler. Buna göre desteklenecek tedbirler şöyle:

• Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım,

• Et üreten tarımsal işletmelere yatırım,

• Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması,

• Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması,

• Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması,

• Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi,

• Kültür balıkçılığının geliştirilmesi.

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü Adresi

Proje başvuruları hakkında soruların cevaplandırılmaya devam edildiği belirtilen açıklamada; faydalanıcıların detaylı bilgi için kurumun 444 8535 (444 TKDK) nolu telefonundan, www.tkdk.gov.tr adresli web sitesinden ve Malatya Cad. no: 177 Ataşehir’de bulunan İl Koordinatörlüğü hizmet binasındaki yardım masasından faydalanılabilecekleri vurgulandı.

Reklam
Reklam

TKDK Hakkında

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 18 Mayıs 2007 tarihli ve 5648 sayılı kanunla kurulmuştur. Kurumumuz, 25 Şubat 2008 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Fonları ile desteklenen Tarım ve Kırsal Kalkınma Programını (IPARD) uygulamaktadır. Söz konusu programla; tarım sektöründe ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilerimizin, özel sektörün ve potansiyel yatırımcıların tarım ve kırsal kalkınma alanında desteklenmesi amacı ile 2007–2013 döneminde uygulanmakta olan ve AB hibe fonlarını kırsal kesimde yaşayan halkımıza, çiftçilere, üretici birliklerine ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara projeler karşılığında ve sözleşmelerine uygun olarak kullandırmaktadır.

Katılımcı Listesi:

1. İl Koordinatörü Turan KARAHAN

2. ÖTİB Birim Amiri Atanur BÜYÜKDERE

3. PBYB Birim Amiri Aysun AŞUT

4. Kıd. Yerinde Kontrol Uzmanı Ahmet KAPLAN

5. Kıd. Başvuru kabul uzmanı Mehmet DURMUŞ

6. Kıd. Başvuru kabul uzmanı Işıl aydın

Reklam
Reklam

7. İletişim Uzmanı Umut BARUT

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: