Ab Dış Politika Temsilcisi Ashton'ın Sözcüsü Mann:

Avrupa Birliği Dış Politika Temsilcisi Catherine Ashton'ın Sözcüsü Michael Mann, 'İstanbul'da doğru şartları oluşturmaya çalışıyoruz....

Avrupa Birliği Dış Politika Temsilcisi Catherine Ashton'ın Sözcüsü Michael Mann, 'İstanbul'da doğru şartları oluşturmaya çalışıyoruz. Umarım yeni görüşmeler olacaktır' dedi.

Avrupa Birliği Dış Politika Temsilcisi Catherine Ashton'ın Sözcüsü Michael Mann, İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen P5+1 ülkeleri ile İran arasındaki nükleer müzakerelerin ilk bölümü hakkında bilgi verdi. İlk aşamada 2,5 saat boyuca 6 ülke temsilcilerinin iki gruba ayrılarak İran heyeti ile görüştüğünü aktaran Mann, 'Görüşmeler, yapıcı bir atmosferde geçti. Öğleden sonraki görüşmeler ikili görüşmeler olacak. Bütün heyetler ikili görüşme yapmak için hevesliler. Saat 16.30- 17.00 sıralarında son bölüme geçeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıda heyetlerin yapıcı şekilde görüştüğüne değinen Mann, 'Bugünkü görüşmeler öncekine göre daha pozitif' şeklinde konuştu. Mann, sürecin başlaması için olumlu bir havanın oluşturulması amacıyla toplantının yapıldığını kaydederek, 'İstanbul'da doğru şartları oluşturmaya çalışıyoruz. Umarım yeni görüşmeler olacaktır' ifadelerini kullandı.

Mann, sürecin geleceği ile ilgili umutlu olduklarını belirterek, "Bugün toplantı sonrası sürecin devam edeceği konusunda umutluyuz. Toplantının atmosferine baktığımızda, daha olumlu' dedi.

Mann, bütün ülke temsilcilerinin İran'dan beklentilerini toplu bir şekilde Ashton'ın aktardığını da kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz