AB Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrasında basına konuşan Ashton, AB ülkelerine seyahat etmeleri yasaklanan ve malvarlıklarının dondurulmasına karar verilen isimlerden oluşan 21 kişilik listenin, ABD tarafından hazırlanan listeden daha "yumuşak" olduğu yönündeki eleştirileri reddetti.
Ashton, mevcut gerginliğin düşürüldüğünü ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne sahip ülke olmayı sürdürdüğünü görmek istediklerini belirterek, Rusya'dan Kırım'ı topraklarına katma yönünde adım atmamasını istedi. Ashton, "Rusya'nın doğru kararı vermesini umuyoruz" dedi.
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da dün gerçekleştirilen "yasadışı ve gayrimeşru" oylamanın ardından 3 önlem aldıklarını bunlardan ilkini Kırımlı ve Rus yöneticiler hakkında yaptırım kararının, ikincisini Ukrayna geneline Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı misyonu gönderilmesinin, üçüncüsünün de Ukrayna'ya ekonomik, siyasi ve mali destekte bulunmanın oluşturduğunu söyledi.
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ise yaptırımlar konusunda uzlaşılmasından memnuniyet duyulduğunu belirterek, toplantıda alınan kararların AB'nin birliğini ve kararlılığını göstermesi açısından önemine dikkati çekti.
Uzun vadeli önlemlerin de tartışılmaya başlandığını söyleyen Hague, "Rusya'nın nasıl tepki vereceğine bağlı olarak listeye yeni isimler eklemek mümkün" dedi.