AB Fonları Seminerleri Sürüyor

Kalkınma Bakanlığı tarafından düzenlenen "Ekonomik ve sosyal uyum alanındaki AB fonları" seminerlerinin ikincisi Adana'da gerçekleştirildi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından düzenlenen "Ekonomik ve sosyal uyum alanındaki AB fonları" seminerlerinin ikincisi Adana'da gerçekleştirildi.

Kalkınma Bakanlığı Ekonomik ve Sosyal Uyum Dairesinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği (AB) katılım öncesi fonlarının daha etkin kullanmasına katkıda bulunmak amacıyla İzmir'de başlatılan seminerlerin ikincisi Adana'da bir otelde yapıldı.

Ekonomik ve Sosyal Uyum Daire Başkanı Mesut Kamiloğlu, AB projelerinin sabır ve özen gerektirdiğini, bir projenin fikir aşamasından uygulama aşamasına geçmesinin yaklaşık 3 yıl sürdüğünü bildirdi.

Reklam
Reklam

Tanıtım seminerleriyle AB fonları hakkında katılımcılara bilgi verdiklerini ifade eden Kamiloğlu, şunları kaydetti:

"Bir AB projesinin hayata geçmesi uzun zaman alabiliyor. Bu nedenle acil ve öncelikli projeleri, kendi kaynaklarımızla karşılamamız daha uygun olabilir. Önümüzdeki dönemde bölgesel ve yerel aktörler, AB fon kullanımı sürecinde daha fazla rol alacak. Bu süreçte kalkınma ajanslarına da önemli görevler düşüyor. AB fonlarının kullanımındaki temel başarı unsurlarından biri de bölgelerde ve yerelde gerekli kurumsal kapasitenin oluşturulmasıdır. Çünkü ekonomik ve sosyal uyum alanındaki projelerin çoğunluğu yerelde hazırlanacak ve uygulanacaktır. AB fonlarının kullanılması için bizim önceden hazır olmamız şart."

Çukurova, Doğu Akdeniz ve İpekyolu kalkınma ajanslarından temsilcilerin katıldığı seminerin, 20 Haziran'a kadar farklı illerde süreceği bildirildi.

Muhabir: İbrahim Erikan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: