AB gıda güvenliği uygulamaları konaklama tesislerine model olacak

Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, turizm yörelerinde gıda güvenliğini arttırmaya yönelik proje hazırladı. Buna...

Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, turizm yörelerinde gıda güvenliğini arttırmaya yönelik proje hazırladı. Buna göre, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde gıda güvenliği denetimi uygulamaları yerinde incelenerek Antalya bölgesinde hayata geçirilecek.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, proje kapsamında; turizmcilerin, AB ülkelerinde gıda güvenliği denetimlerini yerinde görerek nasıl yapıldığı, mevzuatı ve sahada nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi olacağını söyledi. İki paydaş turizm kuruluşu ya da bir yerel yönetimin de projeye dahil edileceğini ifade eden Tuncel, amaçlarının turizmde gıda güvenliğini bölgede marka haline getirmek olduğunu söyledi.
Tuncel, "Hayata geçireceğimiz proje ile bölgemizdeki turistik tesislerin gıda güvenliğini, AB ülkelerindeki uygulamalarla adapte etmek. Gıda güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak." dedi.
Kurum olarak 3 ay içinde 3 kalıcı proje hazırladıklarını belirten Tuncel, Manavgat Kaymakamlığı öncülüğünde hazırladıkları mango meyvesi yetiştiriciliği projesinin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından onaylandığını söyledi.
Bölgede mangodan sonra guava meyvesi yetiştiriciliği için yaptıkları saha araştırmasını ise tamamladıkları bilgisini aktaran Tuncel, Manavgat'ın iklim, toprak ve coğrafi yapısının mango ve guava tropikal meyveleri yetiştiriciliğine elverişli olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz