AB için 100 bin mektup

İZMİR (İHA) - Anavatan Partisi (ANAP) İstanbul Milletvekili ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Bülent Akarcalı, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin parlamenterlerine gönderilmek üzere, Ege'de "100 bin mektup" kampanyası başlattıklarını açıkladı.

ANAP İzmir il binasında, "Siyasi Partilerin Avrupa Birliği Hakkında Doğruları ve Yanlışları" konulu bir basın toplantısı düzenleyen Bülent Akarcalı, bütün parti başkanlarına seslenerek, Avrupa Birliği'ne girebilmek için tanıdıkları 15 AB ülkesinin parlamenterlerini aramalarını ve Türkiye'nin AB'ye girebilmek için ortaya koyduğu azim ve iradeyi anlatmalarını istedi.

Reklam
Reklam

Akarcalı, "Avrupa Birliği meselesini Anavatan Partisi'nin tekeline almak istemiyoruz. Bu kampanyaya herkesin katılmasını bekliyoruz. Ege'den 100 bin mektup ve mail kampanyası başlattık. Herkesin bu konuya ilgi gösterip, mektup ve mail göndereceğine inanıyoruz. Bütün siyasi parti başkanlarını da bu konuda çalışmaya davet ediyoruz. Tanıdıkları ve görüştükleri AB ülkelerinin parlamenterlerini arayarak bu konudaki azim ve irademizi anlatmalarını istiyoruz" dedi.

Tartışılan İlerleme Raporu'nun yüzde 100 Türkiye'nin lehine olması durumunun bile Kopenhag görüşmeleri için yeterli olmadığını kaydeden Akarcalı, "Kopenhag'da Türk Milleti'nin AB karşısında ortaya koyduğu azim ve iradesine bakacaklar" şeklinde konuştu.

Akarcalı, seçim arifesinde tüm partileri bu konuda televizyonda açık oturuma davet ettiklerini de sözlerine ekledi.