Ab Otobüsü Nevşehir’den Kalktı

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen ve 'İllerimiz AB’ye...

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen ve 'İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor' programı kapsamında desteklenen 'AB Yolunda Kapadokya’nın Dünü, Bugünü ve Yarını' projesi Avrupa Birliği Otobüsü etkinlikleri ile devam etti.

Nevşehir Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 'AB Otobüsü' etkinliği çerçevesinde Nevşehir Üniversitesi öğrencileri ile Derinkuyu yer altı şehri, Uçhisar Kalesi, Göreme Açık Hava Müzesi ve Ürgüp ilçesinde, İngilizce ve Türkçe olarak üzerinde 'AB Üyesi Daha Demokratik, Daha Modern ve Daha Güçlü Türkiye', 'Avrupa Birliği Türkiye ile Daha Yükseğe', 'Türkiye, AB Yolunda, Avrupa’nın 6., Dünyanın 16. Büyük Ekonomisi', 'Avrupa Birliği Kenti Nevşehir', 'Avrupa Birliği Yolunda Kapadokya’nın Dünü, Bugünü ve Yarını' ve 'Türkiye Avrupa Birliği için Vazgeçilmezdir' yazılı broşürleri yerli ve yabancı turistlere dağıttı.

Reklam
Reklam

Derinkuyu yer altı şehrinde Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can Kutluca, Ürgüp’te Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Uçhisar’da Belediye başkanı Osman Süslü tarafından karşılanan öğrenciler Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Üniversitesi işbirliğinde düzenlenecek her türlü Avrupa Birliği etkinliğinde yer almak istediklerini ve yaygınlaştırma sürecine öğrenciler olarak aktif şekilde dahil olmak istediklerini belirtti.

Avrupa Birliği Otobüsü faaliyeti ile Derinkuyu ilçesini ziyaret eden öğrenciler bir aileyi evinde ziyaret ederek aileye Avrupa Birliği sürecini anlattı. Derinkuyu’da yaşayan ve çiftçilikle uğraşan aile fertleri Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne en kısa sürede girmesini temenni etti.

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Serkan Başar, başta Nevşehir Üniversitesi olmak üzere diğer kamu, kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde her ay buna benzer bir faaliyet düzenleyeceklerini ve Nevşehir’in Avrupa Birliği sürecinde üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz