AB proje hazırlama ve uygulama eğitimleri başladı

Siirt Valiliği AB ve Dış ilişkiler Koordinasyon Merkezi eğitmenleri tarafından, sivil toplum örgütlerine ve kamu...

Siirt Valiliği AB ve Dış ilişkiler Koordinasyon Merkezi eğitmenleri tarafından, sivil toplum örgütlerine ve kamu kuruluşlarında görev yapan çalışanlara, 'AB formatına uygun Proje Döngüsü Yönetimi (PCM)' eğitimi verildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda verilen eğitimlerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Musa Çolak, "İlimizde Avrupa Birliği Proje Kültürünü geliştirme, ilgili kuruluşlara yayma ve Avrupa Fonlarından yeteri kadar yararlanma amacıyla, Valiliğimiz bünyesinde hizmet veren, AB ve Dış ilişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından, 'Proje Döngüsü Eğitimi' veriyoruz. Eğitimleri vermekteki amacımız, Siirt'in proje hazırlama kapasitesini arttırmak ve başta Avrupa Birliği olmak üzere, fon desteği sağlayan birçok kuruluştan, Siirt'e hibe kazandırarak, ilin gelişimine katkıda bulunmaktır. Eğitimleri verecek yeterli uzmanlıkta personellerimiz mevcuttur. Eğitimlerimiz 3 hafta sürecek olup, talep olması durumunda yeni eğitim grupları oluşturulacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Vali Musa Çolak, "Avrupa Birliği Mali yardımları ve hibe programları hakkında katılımcıları bilgilendirmek ve destek olmak amacıyla, Valiliğimiz bünyesinde hazırlanan bu eğitimlerin gelecekte, ilimizin AB fonlarından daha fazla pay alma ve yararlanmalarına imkân sağlayacaktır. Amacımız, ilimizin sosyo-ekonomik, gelişimine katkı sunacak projelerin geliştirilmesi ve yurttaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmektir." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: