AB projeleri maratonu Mehmet Akif Ersoy İÖO ile başladı

Avrupa Birliği (AB) Hayatboyu Öğrenme Programı ulusal teklif çağrısı sonucu Yıldırım ilçesi Mehmet Akif Ersoy...

Avrupa Birliği (AB) Hayatboyu Öğrenme Programı ulusal teklif çağrısı sonucu Yıldırım ilçesi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun, “Intercultural Living School” isimli projesi kabul edildi.
Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun koordinatör okul olduğu “Intercultural Living School” isimli çok taraflı okul ortaklıkları projesi Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye uygun görüldü.
Proje sonucunda çok kültürlülük el kitabı, proje broşürü, projenin internet sitesi, çok kültürlülük korosu, öğrencilerin kutlama etkinlikleri ve projenin yaygınlaştırma çalışmaları sonucu yerel yönetimlerle ve diğer okullarla işbirliği ürünlerinin elde edilmesi plânlanıyor.
Okul Müdürü İdris Kaya, proje çerçevesinde okuldan en az 9 öğretmen ve 3 öğrencinin yurt dışı hareketlerine katılacağını belirterek, “Öğretmen ve öğrencilerimiz gittikleri ülkelerde ortak ülkelerin kültürel yapılarını tanıyacak, proje toplantılarına katılacak ve ülkemizin kültürel yapısını ana hatlarıyla tanıtacaklar. Projenin açılış toplantısı 12-17 Kasım 2011 tarihleri arasında İspanya’nın Valladolid kentinde gerçekleşecek.” dedi.
Türkiye, İspanya, Litvanya, Romanya, Norveç, Polonya ve Macaristan’ın katılımcısı olduğu AB projesi Bursa içinde çok önemli görülüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz