AB Tanıtım TIR'ı Adana'da

Avrupa Birliği (AB) tanıtım TIR'ı, 'Avrupa Birliği Yolda' sloganıyla Adana'ya geldi. AB Türkiye Delegasyonu, 9...

Avrupa Birliği (AB) tanıtım TIR'ı, 'Avrupa Birliği Yolda' sloganıyla Adana'ya geldi.

AB Türkiye Delegasyonu, 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamalarını Anadolu’ya da yaymak amacıyla Avrupa Birliği Yolda sloganıyla, aralarında Adana’nın da bulunduğu 6 ile tanıtım gezisi düzenledi. Etkinliğin Adana ayağında ise AB TIR'ı ve delegasyon temsilcileri İstasyon Meydanı’nda öğrencilerle buluştu. Müzik ve eğlence gösterileri yapılan programda AB TIR'ı görevlileri çocukların yüzlerini boyayarak, karikatürlerini çizdi.

Reklam
Reklam

AB TIR'ı’nın açılışına Adana Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkan Vekili Halil Tüm ile AB Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşar, Mali İşbirliği, Kurum Oluşturma ve Sivil Toplum Bölüm Başkanı Erwan Marteil katıldı. Etkinlikte öğrencilere seslenen Marteil, amaçlarını anlatarak, AB ve Türkiye’nin üyeliği konusunda bilgi edinmelerini istedi. Marteil, Erzurum'dan başlayarak, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mersin, Adana ve Kayseri'yi kapsayan tanıtım gezisi düzenlediklerini belirtti. Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin son derece önemli bir konu olduğunu vurgulayan Marteil, amaçlarının Avrupa’yı anlatmak, halkı AB konusunda bilgilendirmek ve herkesin sorularını dinleyip cevap vermek olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz