"AB ülkelerinde fön çekmek kaç para?"

ANKARA (ANKA)-Ankara'da bir süre önce açılan Avrupa Birliği Bilgi Merkezi'ne birbirinden ilginç sorular gelmeye başladı. Avrupa Birliği'nin tanıtılmasını amaçlayan merkeze gelen bir kuaför, "Avrupa Birliği'nde belli bir fön çekmenin fiyatı var mı" diye sordu.

Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn ile Başmüzakereci Ali Babacan tarafından 4 Haziran'da açılan Avrupa Birliği bilgi merkezine Ankaralıların ilgisi büyük oldu. Direktörlüğünü Gazeteci Nazlan Ertan'ın üstlendiği AB Ankara Bilgi Merkezi'ne ilgi büyük olunca gelen sorular da bir o kadar ilginçleşmeye başladı.

Reklam
Reklam

ABHaber.com sitesine konuşan Nazlan Ertan, kendilerine gelen en ilginç sorulardan birinin bir kuaförden geldiğini, Bilgi Merkezi'ne gelen kuaförün AB'deki meslektaşları ile konuşmak ve onlar ile bilgi ağı kurmak istediğini söyledi. Erten, kuaförün, "AB ülkelerinde belli bir fön çekmenin fiyatı var mı? Bir kuaförlük standardı var mı?" şeklinde sorular sorduğunu ifade etti.

Çeşitli buluşlar yaptıklarını söyleyen mucitlerin nasıl patent alabileceklerini sorduklarını aktaran Ertan, "Gelen ilginç sorulardan bir tanesi de şuydu, bir ziyaretçiğimiz Avrupa ve Türk modası üzerine çalışmış. Avrupa ve Türk modasının nasıl geliştiğini anlatan bir kitap yazmak istiyor ve bunun için fon arıyordu" dedi.
AB ile Türkiye arasındaki ihale çağrısını dikkatle okumak gerektiğini söyleyen Ertan, "Farklı fonlar çok değişik konularda kullanılabilir. Ama projenin o çağrıya öncelikli olarak uygun olması gerekiyor. Sadece Türk halkının hayatını iyileştirecek bir şey olması yetmiyor. Türk halkı ile AB arasındaki köprüleri güçlendirecek bir şey de olması gerekiyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam