AB Ulusal Programı CHP'ye gönderildi

ANKARA (İHA) - Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın, AB müktesebatına uyum çerçevesinde hazırlanan 2008-2012 Ulusal Programı'nı görüşme talebine
CHP'den ret cevabı alınması üzerine program metni partiye iadeli taahütlü olarak gönderildi.

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB ve Türkiye arasındaki sivil toplum diyaloğunun geliştirilmesinin açılış toplantısında bir konuşma yaptı. AB müktesebatına uyum kapsamında hazırlanan 2008-2012 Ulusal Program Taslağı'nın önemini vurgulayan Babacan, MHP ve CHP liderlerinin programın detaylarına ilişkin bilgi almak için kendisine randevu vermemelerine tepki gösterdi. Babacan, "Umut ediyorum AB reformları bu seçim atmosferine feda edilmez. Onlara oy verenleri de etkileyecek reformları bir siyasi parti liderinin dinlememesi düşünülmesi gereken bir konu. Bizim yaklaşımımız mutabakat ve uzlaşı arayışıdır. Her ne kadar siyasi parti liderleri istemese de birine iadeli taahütlü posta ile gönderdik. Görüşlerinizi bildir dedik. Diğerine de işaret ettikleri kişiye bir arkadaşımızı gönderdik" dedi.
Bakan Babacan, AB Genel Sekreteri Büyükelçi Oğuz Demiralp'in bugün MHP'ye giderek Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde ulusal programın detayların aktaracağını söyledi. Babacan'ın randevu talebinde daha önce Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'i işaret eden CHP, Dışişleri Bakanlığı'ndan ulusal programı anlatacak başka bir isimi ise kabul etmedi.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine Dışişleri Bakanılığı da iadeli taahütlü posta ile taslak metnini CHP'ye göndererek partinin görüşlerini istedi.