"AB ve ABD çifte standart uyguluyor"

ERZİNCAN (İHA) - İşçi Partisi (İP) Erzincan İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, "Milli İktidar" konulu panelde konuşan İP Genel Başkan Yardımcısı Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci, Avrupa Birliği (AB) ve Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türkiye'ye karşı çifte standart uyguladığını söyledi.

Özel İdare Müdürlüğü Toplantısı Salonu'nda düzenlenen panele, İl Başkanı Alişan Aydın ve az sayıda partili katıldı. Daha önce konuşmacı olarak katılacağı açıklanan İP Genel Başkan Yardımcıları Avukat Ceyhan Mumcu ile İktisatçı-Yazar Mehmet Bedrettin Gültekin panele iştirak etmedi. Panele tek konuşmacı olarak katılan İP Genel Başkan Yardımcısı Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci, katılımcılara partisinin "Milli Hükümet Programı"yla ilgili bilgiler verdi. Konuşmasında, sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısıyla ilgili tutumu nedeniyle İsviçre'yi eleştiren İP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Müjdeci, "Nerede söz hürriyetinden söz edenler. Bize gelince böyle, kendilerine gelince öyle. Terörizm konusunda da aynı. 'Benim teröristim iyidir, senin teröristin kötüdür.', 'Benim menfaatime çalışan terörist değildir, vatan savunucusudur. Ama benim menfaatime uymayan teröristtir, öldürülmesi gerekir.' Mesele bundan ibarettir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Partisinin, bölgeler arası kalkınmışlık farkıyla ilgili görüşlerini dile getiren İP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Müjdeci, mesleği gereği 4 kez Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yaptığını ve son komutanlığı döneminde buradan emekli olduğunu belirterek, "Pilot da olduğumdan dolayı oraları havadan karış karış bilirim. Karadan da elimizin geldiği kadar, vaktimizin yettiği kadar gittik. Oradaki yollar Orta ve Batı Anadolu'da bile yok. Hele Çankırı ve Yozgat civarlarına gittiğinizde hakikaten acınacak bir durumda. Eğer bölgeler arası dengesizlik denilecekse odur. Ama oradaki halk, 'Devlet, millet, hükümet bize hiçbirşey vermiyor. Hadi bizde dağa çıkalım, hadi biz de PKK'ya katılalım' demedi. Dolayısıyla oradaki arkadaşlarımızın bu şekilde davranmalarını anlamak mümkün değil. Tabii ki anlıyoruz, neden olduğunu çok iyi biliyoruz. Hem de çok iyi biliyoruz. Ama bu yapılanlar memleketin ve milletin, devletin hayrına olmadığı apaçıktır" diye konuştu.

Yine partisinin, Kürt meselesiyle ilgili görüşlerini de "Milli Hükümet Programı" çerçevesinde açıklayan İP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Müjdeci şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Aslında Türkiye'de Kürt meselesi Başbakan'ın söyleminin aksine yoktur. Ne vardır? Emperyalistlerin Doğu ve Güneydoğu Analodolu'daki oynadığı oyunlar vardır. Bu oyunların sonucunda da, memleketin bu kısmını parçalayıp, bölmek ve ABD'nin 'Büyük Ortadoğu Projesi'ne 'Evet' diyebilmek için uygun siyasi ortamı geliştirmektir. Son olarak Batman'a gittik. Düşünebiliyor musunuz, herşeye burnunu sokan Avrupa Birliği ve Amerika, ağalık ve aşiret düzeni için tek bir kelime bile söylememekte, Doğu ve Güneydoğu'ya giden Amerikalı temsilciler ağaların misafir olmakta. Bundan daha büyük çifte sıtandart, iki yüzlülük olur mu?"