AB Yüksek Temsilcisi Mogherini’den Türkiye’ye 'demokrasi' çağrısı

HDP operasyonu sonrası Türkiye'ye eleştirilerde bulunan AB Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "parlamenter demokrasiyi koruma" çağrısında bulundu.

AB Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmeleri "son derece endişe verici" olduğunu belirterek Türkiye'yi "parlamenter demokrasiyi korumaya" çağırdı. Mogherini, Türkiye ile siyasi diyaloğu sürdürmeye hazır oldukları mesajını da verdi.

MOGHERINI'DEN 'DARBE GİRİŞİMİ' VURGUSU

Sputniknews'a göre, Federica Mogherini'nin yaptığı açıklamada AB ve üye ülkelerin bir kez daha 15 Temmuz'daki darbe girişimini kınadıklarına dikkat çekildi. Türkiye'ye "orantılı adımlar atması gerçeğinin farkında olarak insan haklarına saygı, hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler ile adil yargılama da dahil olmak üzere parlamenter demokrasiyi koruma" çağrısı yapıldı.

Reklam
Reklam

AB'nin Türkiye'deki gelişmeleri yakından izlemeye devam edeceği kaydedilen açıklamada, "AB Türkiye ile kurulu çerçevede tüm seviyelerde siyasi diyalogu devam ettirmeye hazır olacak" ifadeleri kullanıldı.

ANKA

Anahtar Kelimeler: