Abama tüketiciyi korumanın "zorunlu" olduğunu söyledi

WASHINGTON (İHA) - ABD Başkanı Barack Obama, Tüketiciyi Finansal Koruma Kurumu'nun gerekli ve son derece önemli olduğunu ifade etti. Obama, kural koyma gücüne sahip olacak olan kurum sayesinde, şirketlerin tüketicilerin gerçekten istediği ve ihtiyacı olduğu yeni ürünler üreterek rekabete gireceğini açıkladı.

Obama konuşmasında, "Kurallarla oynayanlar için pazarı güçlendireceğiz. Adil anlaşmalar ve hilesiz rekabetlerle kazanmanın tek yol olduğu sistemi destekleyeceğiz.

Tüketicilerin oyun alanını düzelteceğiz. Eski sözleşmeler geride kalacak. Ürünleri, sizin için en uygununu görmek için açık dille yazılmış açıklamalarıyla karşılaştırabileceksiniz. Sistemimizin şirketler ve tüketiciler için çalışmasını sağlayacak eleştirileri memnuniyetle karşılarım. Ancak kabul edemeyeceğim ve kesinlikle karşısında durduğum şey, iyi niyetle yapılmayan eleştirilerdir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Obama, bedeli ne olursa olsun mevcut durumu destekleyenlerin eleştirilerine karşı olduğunu belirterek, "Bu sorumsuz çağı geçmişte bırakmak için şimdi yapabileceğimiz en önemli şey, sorumluluğu almaktır" dedi.

Obama finansal olanakları genişletmeye yönelik planlar için de uyarıda bulunarak, "Tercihlerinde kararsız olan tüketicileri kendine çekmeye çalışan sistem için sabır göstermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu yıl yürürlüğe girecek yasa için Obama, ekonomi sistemini güçlendirmek için yeni kurallar getireceklerini söyleyerek, "Amacımız bu tür düşüşlerin tekrarlanmasını engellemektir. Her ne kadar Kriz Wall Street'te başlasa da etkileri kredi kartına güvenen, ev kredisi alan ve diğer finansal desteklere güvenen sıradan Amerikalılar tarafından hissedildi" şeklinde konuştu.

Obama'nın Tüketiciyi Finansal Koruma Kurumu planının ana maddeleri, hükümetin düzenleyici güçlerini artırmaya ve tüketicileri korumak için yeni bir birimin oluşturulmasına dayanıyor. Obama yönetiminin, bankacılık sektörü için yeni bir darbe olduğu düşünülen planın üzerinde, 6 aydır çalıştığı belirtiliyor.

Reklam
Reklam