Abant Platformu Gaziantep’te yapılacak

Abant Platformu “Arap Baharı’ndan sonra Ortadoğu’nun geleceği ve Türkiye” konusunu Zirve Üniversitesi Ortadoğu Stratejik Araştırmalar...

Abant Platformu “Arap Baharı’ndan sonra Ortadoğu’nun geleceği ve Türkiye” konusunu Zirve Üniversitesi Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi işbirliğinde Gaziantep’te konuşacak.
1998 yılından bu yana yapılmakta olan Abant Platformu’nun 23’üncü toplantısı 2-4 Aralık tarihlerinde Zirve Üniversitesi- Abant Platformu işbirliğinde Gaziantep’te gerçekleşecek.
“Arap Baharından sonra Ortadoğu” konusunun dünyadan ve Türkiye’den saygın akademisyen, entelektüeller ve aydınlar tarafından ele alınacağı program 2 Aralık akşamı Çırağan Sarayında düzenlenecek olan kokteyl ile başlayacak. Aynı akşam “Arap baharı: İsyan mı, devrim mi?” konulu oturumda Radikal Gazetesi yazarlarından Cengiz Çandar başkanlığında Almanya Heidelberg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aurel Croissant ve Amerika Harvard Üniversitesi’nden Radwan Ziadeh ile konuşulacak. Toplantının açılış konuşmalarını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Türkiye- AB Karma Parlamento Komitesi Eşbaşkanı Helene Flautre yapacak.
3-4 Aralık tarihlerinde Şehitkamil Kültür Merkezi’nde yapılacak olan toplantının açılış konuşmalarını Abant Platformu Dönem Başkanı Prof. Dr. Levet Köker, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey yapacak. 3 Aralık tarihinde yapılacak olan ikinci oturumda “Bugüne nasıl gelindi? Arap baharının toplumsal ve uluslararası dinamikleri” İngiltere Oxford Üniversitesi, ODTÜ ve Dubai Zeyd Üniversitesi akademisyenleri tarafından tartışılacak. “Bundan sonra ne olacak? Arap baharından sonra Ortadoğu nasıl şekillenecek?” sorusuna Cumhurbaşkanlığı Ortadoğu Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü oturum başkanlığında konuşulurken konuşmacılar Fas ve Cezayir’den katılıyor. Aynı oturumun müzakerecisi Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç olacak.
4 Aralık’ta yapılacak olan son oturumda “ Arap baharı ve Türkiye: Olası sonuçlar, senaryolar” Galatasaray Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Beril Dedeoğlu oturum başkanlığında İsrail ve Amerikalı akademisyenlerce tartışılacak. Arap Baharı konulu toplantının bölgenin dinamik fay hatları üzerinde kurulu olan Gaziantep’te yapılmakta olmasını bir zenginlik olarak gördüğünü söyleyen Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Ortadoğu’nun merkezine bu kadar yakın bir Üniversite olarak Ortadoğu ile ilgili tüm gelişmeleri takip etmekte, akademik ve bilimsel yaklaşımlarla bölgenin sorunlarına çözümler üretmeyi misyon edinmiş bulunmaktayız. Abant Platformu’nun belki de Ortadoğu’nun kaderini değiştirecek olan olayları ele alan bu etkinliğinde yer almak bizim için çok büyük önem taşımaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz