Abant'ta olta balıkçılığı başladı

Bolu İl Çevre ve Orman Müdürü Sezgin Akay, Abant, Gölcük ve Yedigöller'de olta balıkçılığı avlanma yasağının kalktığını söyledi.

Akay, 1 Nisan 2011 tarihinden itibaren Abant, Gölcük ve Yedigöller bölgesinde bulunan göllerde olta balıkçılığı avlanma yasağının kalktığını ifade ederek, ''Bu göllerde avlanma özel izinlere tabi olacak. Bu gölgelerde günlük avlanma limitlerimiz ve bedellerimiz var. Avlanmak isteyenler kontrol noktalarından 15 lira karşılığında avlanma fişi alacak. Aldıkları fiş, gün doğumu ile gün batımı arasında geçerli olacak. Bir ballıkçı en fazla iki iğneleri iki olta kullanabilecek ve en fazla üç adet tutacak. Tutulan balıkların boylarının en az 20 santim olması gerekiyor. Canlı yem kullanılmayacak ve suni yemler kullanılarak avlanma yapılacak'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Akay, Abant, Gölcük ve Yedigöller'de avlanma yasağının 30 Eylül 2011 tarihinde başlayacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz