Abant'taki Yayla Evlerinin Mühürlenmesi

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Abant'ta mühürlenen yayla evleriyle ilgili sorunun çözülmesi için çalıştıklarını söyledi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Abant'ta mühürlenen yayla evleriyle ilgili sorunun çözülmesi için çalıştıklarını söyledi. Ercoşkun, gazetecelere yaptığı açıklamada, 4 köye ait yayla evlerinin mühürlendiğini hatırlattı. Bu problemin çözüme kavuşması için uzun süredir uğraştıklarını anlatan Ercoşkun, "Yaklaşık 2 yıl önce orman alanlarındaki yayla evlerinin tespit edilmesi ve bunların daha sonra ev sahiplerine kiralanmasıyla alakalı bir çözüm geliştirmiştik. Bunu bütün orman alanlarındaki yaylara uyguladık" dedi. Ercoşkun, Abant'ta bu uygulamanın hayata geçirilemediğini dile getirerek, şöyle konuştu: "Bunun sebebi de milli parklar sınırlarında olmasındaydı. Bu yaylaları milli parklar sınırlarından çıkaracak, bir çalışmayı gerçekleştirdik. Bütün makamların onaylarına sunuldu. Abant etrafında bulunan 4 köye ait yaylalar, milli parklar sınırları içerisinden çıkartılarak orman sınırlarına bağlanacak. Yayla evleri, ev sahiplerine düşük bir fiyatla kiralanacak. Bu çok uzun süredir takip ettiğimiz ve gerçekten netice almaktan mutluluk duyduğumuz bir iş."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: