Abbas: Filistinlilerin günlük hayatı iyileşecek

Ramallah AA- Filistin lideri Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile dün Filistin topraklarında ilk kez yaptığı görüşmeyle ilgili iyimser olduğunu ve Filistinlilerin günlük hayatının iyileşeceğini söyledi.

Abbas, dün Batı Şeria'nın Eriha kentinde Olmert ile 3 saat süren görüşmesinin ardından geç saatlerde yaptığı açıklamada, "Bu toplantının ardından Filistin halkının birçok günlük sorununun çözüm bulacağını söyleyebilirim" dedi.

Olmert ile "bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının yolunu açan temel konuları" da görüştüğünü söyleyen Abbas, ilerleme kaydedilip kaydedilmediğini değerlendirmek için çok erken olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Abbas, "ancak iki tarafın da sonuca ulaşmaya çalışma konusunda ciddi olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.Abbas ile Olmert'in dün, Batı Şeria'daki Filistinlilerin günlük hayatının iyileştirilmesiyle ilgili görüştüğü, çözümler arasında 2000 yılındaki ikinci intifadadan (Filistin ayaklanması) sonra kurulan İsrail
kontrol noktalarının bazılarının kaldırılmasının bulunduğu bildiriliyor.

Filistinli yetkili Saib Erakat da İsrail Savunma Bakanlığının gelecek hafta, seyahat kısıtlamalarının yumuşatılmasıyla ilgili bir plan sunacağını söyledi.