Abbas-Mübarek görüşmesi

KAHİRE (İHA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldi. Devlet Başkanlığı Sarayı'nda bir araya gelen Abbas ve Mübarek bir süre baş başa görüştü. Basına poz veren iki lider, daha sonra basına kapalı görüşmelerde bulundu.

Temasların ardından Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Süleyman Avat düzenlediği basın toplantısında, Hamas'ın "doğru yola girmesi ve Filistin-İsrail barışını sürdürmesi gerektiğini" vurgulayarak, "Filistin'in bağımsız bir ülke olmasını istiyoruz. Hamas, doğru yola girmeli, İsrail-Filistin barışını sürdürmeli ve Filistin hükümeti ile aynı doğrultuda olmalıdır. Mahmud Abbas, istifa niyetini dile getirdi fakat Hüsnü Mübarek böyle bir şeyin olmayacağını söyledi" dedi.

Reklam
Reklam

Avat, Hamas lideri Halid Meşal'in Mübarek'i ziyaret edeceğini de belirterek, "Biz bağımsız ve barış içinde yaşayan bir Filistin arzu ediyoruz. Hüsnü Mübarek, Filistin tarafına ABD ve Uluslararası Komite'nin gönderdiği yardımların kesilmeyeceği konusunda çalışacağını ve gerekli yerlerle görüşüp bu yardımların sağlanacağını söyledi" şeklinde konuştu.

Süleyman Avat, şeffaf bir ortamda gerçekleştirilen Filistin seçimlerinde Filistinlilerin tercihini Hamas'tan yana kullandıklarını vurgulayarak, "Hamas, Mahmud Abbas'a ve Filistin hükümetine uymalıdır. Hamas'ın barış istememe gibi bir durumu olamaz, genel eğilim de budur, böyle devam etmelidir. Ayrıca Hamas Yol Haritası'na uymalıdır. Hamas ve El- Fetih uzlaşmalı ve bu konuda Filistinlilerden tek ses duyulmalıdır" ifadelerini kullandı.