Abbas yarın Ankara’da

Filistin Yönetimi Başkanı Abbas, 6-7 Ocak tarihlerinde Ankara’ya bir çalışma ziyaretinde.

ANKARA (ANKA) – Türkiye'ye yönelik diplomatik trafik iyi hızlanırken Ortadoğu’da barış görüşmelerinin yeniden başlanması için çabaların yoğunlaştığı bu dönemde Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, 6-7 Ocak tarihlerinde Ankara’ya bir çalışma ziyaretinde bulunacak.

Türkiye’ye gelmeden önce Washington'un teşviki ile Mısır’da Filistinler ile İsrail arasında görüşmelerin yeniden başlaması konusunun ele alındığı belirtilen kritik temaslarda bulunan Abbas, Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapacağı görüşmelerde Filistin’deki durum ve Ortadoğu’daki son gelişmeler ile ilgili görüş alışverişinde bulunacak.

Reklam
Reklam

Ortadoğu’daki sorunların diyalog yoluyla çözümlenmesini arzulayan ve bu amaçla geçen yıl İsrail ile Suriye arasındaki dolaylı görüşmelerde aracılık yapan Ankara, Filistin-İsrail kanalında da için kolaylaştırıcı rolünü üstlenmeye hazır görünüyor.

Ankara'da yapılacak görüşmelerde Türkiye'nin, Gazze'deki insanlık drama sona ermesi gereğini vurgularken Filistin grupları arasındaki uzlaşının önemine vurgu yapması bekleniyor.