Abd Adana Konsolosluğu Basın Ateşesi Muş’ta

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosluğu Kültür ve Basın Ateşesi Susan Wilson, Muş Gazeteciler Cemiyeti’ni...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosluğu Kültür ve Basın Ateşesi Susan Wilson, Muş Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret etti.

Muş’ta Genç Birikim Derneği ve Onkoloji Hastaları Yardımlaşma Derneği (Onko-Sev) tarafından düzenlenen ‘Uluslar arası 6’ıncı Onkoloji Günleri’ etkinliğine katılmak üzere Muş’a gelen ABD Adana Konsolosluğu Kültür ve Basın Ateşesi Susan Wilson ile Eğitim ve Kültür Koordinatörü Çiğdem Müderris, Muş Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret etti.

Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Ateşe Susan Wilson, Muş’ta bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Wilson, “6’ıncı Uluslar Arası Onkoloji etkinliklerine katılmak için Muş’a geldik. Amerikan Büyük Elçiliği ve Adana Konsolosluğu olarak onkoloji günlerine destek verdik. Amerika’da buralara kadar gelen 2 tane onkoloji hemşiresini de Muş’a getirdik. Burada değişik kanser çeşitleri ile ilgili paneller gerçekleşiyor şu anda ve kanserle savaşma ve farkındalık yaşatma ile ilgili tartışma ortamları yapılıyor. Toplantılar yapılıyor. Salih Yüce’nin şu anda 6 yıldır yaptığı çalışmalar gerçekten inanılmaz derecede değerler çalışmalardır. Aslında Muş uluslar arası bir ışık çekmiş durumda. Çünkü bu onkoloji günleri toplantısına değişik ülkelerden çok fazla katılım var. Amerika, Slovenya Ukrayna, Romanya gibi ülkelerden gelen misafirler, Muş’un ve burada yaşayan güzel insanların başarısını gösteriyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“TÜRKİYE’Yİ MUTLU EDEN BİZİ DE MUTLU EDER”

Türkiye’de hiç yabancılık çekmediğini belirten Wilson, “Amerika’nın Güney taraflarından olan bir bölgesinden geliyorum. Oralıyım ve geldiğim yerdeki insanlar sıcakkanlı bilinirler. Geldiğim yer olan Adana’da sıcak havası ile bilinir. 9 aydır Adana’da oturuyorum aynı sıcaklığı burada da görüyorum. Tüm Türkiye’de insanlar çok sıcakkanlı, Türkler çok sıcakkanlı. İnsanlar sürekli olarak bize çok nazik davranıyorlar. Burada Amerika ve Türkiye arasında birçok benzerlik gördüm” dedi.

ABD ve ABD Konsolosluğu Ateşesi olarak Türkiye’de yaşanan barış sürecine destek verdiklerini söyleyen Ateşe Susan Wilson, “Barış sürecine biz konsolosluk olarak çok pozitif ve umutla bakıyoruz. Bu çözüm süreci ile berabere gelecek olan barış inanın bizi çok heyecanlandırıyor. Türkiye çok uzun zamandan beri bizim dostumuz ve Türkiye için iyi olan bizim içinde iyi olur. Çünkü onu mutlu eden bizi de mutlu eder. Öncelikli olarak bölgede yaşayan çocuklar için barışçıl bir ortamda büyümek çok önemlidir. Artık annelerin ağlamasına gerek kalmaz, bu bizi çok mutlu eder” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey ise, Ataşenin cemiyete yapmış olduğu ziyaretin çok anlamlı olduğunu belirterek, Türkiye ile Amerika’nın dost ve müttefik iki ülke olduğunu hatırlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: