Abd Adana Konsolosu, Çekül Malatya Temsilciliği'ni Ziyaret Etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Adana Konsolosu John L. Espinoza, Basın Kültür Ataşesi Susan Wilson’la birlikte...

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Adana Konsolosu John L. Espinoza, Basın Kültür Ataşesi Susan Wilson’la birlikte Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Temsilciliği'ni ziyaret etti.

Ziyarette ÇEKÜL Malatya Temsilcisi Bekir Sözen, vakıf hakkında bilgiler verdi. Derneklerinin yaklaşık 20 yıl önce kurulduğunu anlatan Sözen, Türkiye’de doğal ve kültürel mirasın korunması noktasında derneklerinin en önde geldiğini kaydetti.

ABD Adana Konsolosu Espinoza ise, “Amerika Birleşik Devletleri’nin çevreyi ve kültürü özellikle korumaya yönelik inanılmaz destekleri vardır. Bu sebepten dolayı böyle kültürel ve tarihi zenginliğe sahip bir ülkede sizin gibi insanlarla tanışmak ve işbirliği yapmak bizim için çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Sözen, Konsolos Espinoza’ya Malatya kayısısı ve Malatya’nın tarihini anlatan bir kitap hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: